Αρχική » Δάκρυσε ο Μητροπολίτης Καστορίας για τους πυροπαθείς της Αττικής

Δάκρυσε ο Μητροπολίτης Καστορίας για τους πυροπαθείς της Αττικής

από christina

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ στον λόγο του αναφέρθηκε στην Αγία Παρασκευή, η οποία είχε πίστη στο όνομα του Ιησού Χριστού και έζησε φρικτά μαρτύρια.

”Αυτή η πίστη χρειάζεται και σήμερα στην εποχή μας και ιδιαίτερα στην πατρίδα μας, που βιώνει τόσες δοκιμασίες. Κι αυτή η πίστη θα φέρει την παρηγορία, την παράκληση και την ελπίδα, για να προσπεράσουμε τα εμπόδια και τα πολλά προβλήματα.

Και κατέληξε λέγοντας πως αυτό που μάς λέγει απόψε η Αγία Παρασκευή είναι το παρακαλείσθε. Παρηγορηθείτε, γιατί υπάρχει ελπίδα που είναι ο Χριστός. Μόνο ο Χριστός, που δεν είναι τιμωρός, αλλά είναι ο Θεός της αγάπης και της ειρήνης, θα φέρει την ελπίδα και το άπειρο έλεός Του θα βοηθήσει και θα παρηγορήσει τον κάθε αναγκεμένο άνθρωπο”.

Ο κ. Σεραφείμ, δεν κατάφερε ωστόσο να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν αναφέρθηκε στους πυροπαθείς της Αττικής, κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ