Αρχική » ‘Εκκληση για βοήθεια στο Λύρειο Ίδρυμα

‘Εκκληση για βοήθεια στο Λύρειο Ίδρυμα

από christina

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Λύρειο Ίδρυμα, το οποίο φιλοξενούσε δεκάδες ορφανά παιδιά, καθώς και αρκετούς ηλικιωμένους, από τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στην ανατολική Αττική.

«Οι ζημιές είναι πάρα πολύ μεγάλες. Είναι η δεύτερη πυρκαγιά που υπέστη το Ίδρυμα. Το 1995 είχαμε ακριβώς τα ίδια προβλήματα. Είχε κατακαεί ολόκληρο το Ίδρυμα. Από τότε μέχρι σήμερα, δεν προλάβαμε να σηκώσουμε κεφάλι. Υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή. Διασώθηκε μόνο ο ναός και δύο κτίρια, στα οποία πρέπει να στεγαστούν 47 παιδιά, 22 ηλικιωμένες κυρίες και 12 μοναχές. Καταλαβαίνετε ότι είναι αδύνατον», ανέφερε στον Real Fm ο Πρόεδρος του Λυρείου Ιδρύματος, Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

«Ήδη εμείς σαν Εκκλησία ξεκινήσαμε να επισκευάζουμε αυτά τα δύο σπιτάκια, για να έχουμε μια πρόχειρη εγκατάσταση. Κάηκαν και τα έξι αυτοκίνητα. Χρειάζονται πολλά χρήματα. Εμείς αντιμετωπίζουμε τις πρώτες ανάγκες», πρόσθεσε και προέτρεψε τον κόσμο να επισκεφθεί την επίσημη ιστοσελίδα του Ιδρύματος (http://www.lyreioidryma.gr/index-fire.html), προκειμένου να ενημερωθεί για το τι ανάγκες υπάρχουν, καθώς και για το πώς μπορεί να βοηθήσει.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας, αναφέρθηκε και στους υπόλοιπους πυρόπληκτους της περιοχής, που χρειάζονται βοήθεια. «Πέρα από το Λύρειο, υπάρχουν και οι υπόλοιποι άνθρωποι που επλήγησαν στο Μάτι. Είναι δύο ειδών οι πυρόπληκτοι. Αυτοί που είχαν θερινές κατοικίες και οι μόνιμοι κάτοικοι που αποτελούν και την ενορία. Είναι γύρω στις 200 οικογένειες, 680 άτομα. Δεν έχουν πού να μείνουν».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ