Αρχική » Από το Χόλιγουντ στην Ορθοδοξία!

Από το Χόλιγουντ στην Ορθοδοξία!

από kivotos

Οι φανατικοί των ταινιών πολεμικών τεχνών τον γνωρίζουν σίγουρα. Μιλάμε για τον Cary-Hiroyuki Tagawa, έναν αμερικανοιάπωνα ηθοποιό, με μακρόχρονη καρριέρα στο Χόλιγουντ, που τον έχει κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό. Από την ταινία Mortal Combat, στην τηλεοπτική σειρά Babylon 5, στην κλασική ταινία του Μπερτολούτσι “Ο τελευταίος αυτοκράτορας”, στο “Licence to Kill” δίπλα στον Τζειμσμποντικό Τίμοθι Ντάλτον, στον “Ανατέλλοντα ήλιο” δίπλα στον Σον Κόνερι, στο δραματικό “Το χιόνι πάνω στους κέδρους”, αλλά και στην υπερπαραγωγή “Pearl Harbor”, με δεκάδες ταινίες πολεμικών τεχνών στο ενδιάμεσο (καθώς ο ίδιος είναι master πολεμικών τεχνών), ο Tagawa στα 65 του πλέον, έχει κατοχυρώσει τη διαδρομή του στο αμερικανικό κινηματογράφο ως φημισμένος ρολίστας και στάντμαν.

Πως αυτή η καλλιτεχνική διαδρομή μπορεί να σχετίζεται με την θρησκεία και συγκεκριμένα την Ορθοδοξία; Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο Tagawa καθώς πριν από λίγες μέρες βαπτίστηκε ορθόδοξος χριστιανός σε Ρώσικη Εκκλησία! Η μεταστροφή του όμως δεν είναι ξαφνική. Ο ίδιος είχε βρεθεί στη Ρωσία το 2013 για να δουλέψει σε μια ταινία με τίτλο “The Priest-San” (σε ελεύθερη μετάφραση “Ο Ιερέας-Σαν”) όπου πρωταγωνιστεί παίζοντας το ρόλο ενός ιάπωνα χριστιανού ιερέα, ο οποίος φεύγει από την Ιαπωνία εξαιτίας ενός πολέμου συμμοριών και καταφεύγει στη Ρωσία.

Όπως δήλωσε, για να μπει στο “πετσί” του ρόλου, επισκέφθηκε πολλές εκκλησίες στο Ροστόβ και το Γιαροσλάβ οι οποίες του έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση και τον προβλημάτισαν. Η επαφή του με τον ρωσικό λαό και την πίστη του ήταν το επόμενο στάδιο και όπως φαίνεται σταδιακά προσέγγισε την Ορθοδοξία για να πάρει την τελική απόφαση να την ασπαστεί. Σίγουρα, σημαντικό ρόλο στην απόφαση του έπαιξε και ο συμπρωταγωνιστής του, ο ρώσος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ivan Okhlobystin, ο οποίος έγινε το 2010 ιερέας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και είναι μια πολύ γνωστή προσωπικότητα στη Ρωσία.

Όσο για τον Tagawa, δηλώνει έτοιμος να ζητήσει και την ρωσική υπηκοότητα και να συνεχίσει την καρριέρα του στη Ρωσία!

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ