Επίσκεψη στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, που καταστράφηκε ολοσχερώς από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, πραγματοποίησε την Τρίτη 21 Αυγούστου η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, όπου και επιβεβαίωσε την προσωπική της δέσμευση, καθώς και της οικογένειάς της, να στηρίξουν με κάθε τρόπο τους πληγέντες και τις πυρόπληκτες περιοχές! 

Η κυρία Βαρδινογιάννη συνοδευόταν από τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας Σίσσυ Παυλοπούλου, η οποία επίσης έδειξε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον της για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το Λύρειο Ίδρυμα.

Τις κ.κ. Βαρδινογιάννη και Παυλοπούλου υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος και η Μοναχή Μαρία, Ηγουμένη Ι. Μ. Αγίας Τριάδος και Διευθύντρια Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος, οι οποίοι τις ξενάγησαν στους χώρους του Ιδρύματος που έχουν υποστεί καταστροφές.

 

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυρία Βαρδινογιάννη για το ενδιαφέρον που έδειξε από την πρώτη στιγμή για το Λύρειο Ίδρυμα, αμέσως μετά την ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστη, και θέλησε να αναλάβει την κατασκευή των πρώτων οικημάτων, τα οποία θα μας δώσουν τη δυνατότητα για την πρώτη λειτουργία του Ιδρύματος", ανέφερε ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος.

Αμέσως μετά, η κυρία Βαρδινογιάννη προσκύνησε στο παρεκκλήσι που βρίσκεται μέσα στο Λύρειο Ίδρυμα και προσέφερε συμβολικά μία εικόνα της Αγίας Τριάδας. 

Παράλληλα, οι δύο κυρίες φύτεψαν στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος μία μικρή ελιά, η οποία, όπως είπε η κα Βαρδινογιάννη, συμβολίζει "την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο".

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία Μότορ Όιλ του Ομίλου Βαρδινογιάννη, έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες για την ανακατασκευή κτισμάτων που καταστράφηκαν από τη φωτιά, όπως του ξενώνα κατοικίας των παιδιών, του οικήματος υποδοχής και διημέρευσης, του οικήματος λογιστηρίου και κοινωνικής πρόνοιας, καθώς και της αποθήκης τροφίμων.

Επίσης, θα αντικαταστήσει οχήματα που καταστράφηκαν, τα οποία απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησης των παιδιών του Ιδρύματος.

Τέλος, η Μότορ Όιλ θα συμβάλει στην ανάπλαση και στη δεντροφύτευση του εξωτερικού χώρου του Ιδρύματος.