Αρχική » Την προστάτιδα τους Παναγία Τουρλιανή τίμησαν οι Μυκόνιοι

Την προστάτιδα τους Παναγία Τουρλιανή τίμησαν οι Μυκόνιοι

από christina

Πλήθος φιλευσεβών Μυκονίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών κατέκλυσαν το βράδυ της Τετάρτης, 22 Αυγούστου 2018, το Καθολικό και τους αύλιους χώρους της πολυαιώνιας Ιεράς και ιστορικής Μονής της Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου, όπου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’.

Προ του πέρατος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , κατά το αρχαίο έθος της Ιεράς Μονής, έψαλε, συναδόντων των πιστών, επί του προευτρεπισμένου Επιταφίου, τα Εγκώμια της Θεοτόκου.

 Ο κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην ιστορία και τις πολλές αγαθοδωρίες της Ιεράς Μονής Τουρλιανής προς την τοπική κοινωνία, διά της παραχωρήσεως της χρήσης κτημάτων της, προκειμένου επ` αυτών να ανεγερθούν ποδοσφαιρικό γήπεδο, κλειστό γυμναστήριο, το πολυθέσιο Δημοτικό Σχολείο και το Πνευματικό Κέντρο, το Κοινοτικό Κατάστημα, η Πλατεία και ο χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων της Άνω Μεράς, και επ’ εσχάτων το Γυμνάσιο της Άνω Μεράς, ανεμνήσθη του αοιδίμου Ηγουμένου της Μονής, Μακαριστού Αρχιμ. Φιλάρετου Γεροντάρη, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στον ευτρεπισμό της πανηγύρεως και τους παρισταμένους, προς τους οποίους και ευχήθηκε.

Το πρωί της Πέμπτης, 23 Αυγούστου 2018, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στο Καθολικό της πανηγυρίζουσης Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ