Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, π. Δοσίθεος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος διετέλεσε υπεύθυνος του Πατριαρχικού Γραφείου και του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και υπηρέτησε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Ταταύλα.

Γεννημένος το 1941 στην Χαλκηδόνα (Kadıkoy) ο αείμνηστος π. Δοσίθεος (Χρήστος Αναγνωστόπουλος), φοίτησε στην Αστική της Σχολή και στην Πατριαρχική Μεγάλη τού Γένους Σχολή. Αποφοίτησε το 1959. Σπούδασε Βιολογία στην Φυσικομαθηματική Σχολή τού Πανεπιστημίου της Πόλης, από την οποία πήρε πτυχίο στην Βιολογία. Υπηρέτησε στον Τουρκικό στρατό από το '65 έως το '67 ως έφεδρος αξιωματικός. Μετά, επειδή ήταν αδύνατος ο διορισμός σε σχολείο της μειονότητας, αναχώρησε για την Γερμανία, όπου έκανε περαιτέρω σπουδές. Έγινε ερευνητής και εργάστηκε στο τμήμα φαρμακολογικών ερευνών της φαρμακευτικής εταιρείας Hoechst, στο Βισμπάντεν.

Δημοσίευσε 17 επιστημονικές μελέτες και ασχολήθηκε με την λογοτεχνία. Το 2003 επέστρεψε στην Πόλη και έγινε κληρικός.

Ηταν νυμφευμένος με την Πολίτισσα Κυριακή Αϊβάτογλου, με την οποία απέκτησαν δύο θυγατέρες.

Ο π. Δοσίθεος ήταν και σπουδαίος συγγραφέας. Είχε ξεκινήσει την μυθιστορηματική τετραλογία "Ρωμιοί της Πόλης" μια κατάθεση ψυχής και βιωμάτων. 
Από τις εκδόσεις "ιστός" εκδόθηκαν το πρώτο και το δεύτερο βιβλίο, με τίτλους «Το Τέλος της Μπαλάντας» και "Αναβολές και κατήφοροι". 

Στη Γερμανία η κηδεία και η ταφή του

Σε ανακοίνωσή του το Φανάρι αναφέρει: ''Ἡ νεκρώσιμος αὐτοῦ ἀκολουθία θά ψαλῇ τήν Πέμπτην, 13ην Σεπτεμβρίου, καί ὥραν 09:00, ἐκ τοῦ Ἱ. Ναοῦ Ἁγίου Γεωργίου Wiesbaden Γερμανίας, ὁ δέ ἐνταφιασμός γενήσεται ἐν τῷ Κοιμητηρίῳ Taunusstein''.