Αρχική » Ο Κεφαλληνίας Δημήτριος στο Ληξούρι

Ο Κεφαλληνίας Δημήτριος στο Ληξούρι

από kivotos
O νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος επισκέφθηκε χθες, 15 Νοεμβρίου 2015, το Ληξούρι όπου  έγινε δεκτός από πολύ κόσμο, κληρικούς και τοπικούς άρχοντες. Όπως αναφέρει η Γιάννα Κουλουμπή σε ρεπορτάζ του e-kefalonia.net, o Ποιμενάρχης συνοδεύθηκε από την ιστορική Φιλαρμονική του Ληξουρίου, στον Ιερό ναό του Παντοκράτορα.
Τον Μητροπολίτη προσφώνισαν ο αντιδήμαρχος Ληξουρίου Αλέξης Μοσχονάς και ο π. Χαράλαμπος Μαρκέτος. Αμφότεροι εξήραν το πνευματικό και μορφωτικό επίπεδο του κ. Δημητρίου και εξέφρασαν τη στήριξή τους στο έργο του.
Ο ίδιος ο Μητροπολίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Κεφαλλήνες και ζήτησε από τους πιστούς να είναι δίπλα του και να του δείξουν εμπιστοσύνη. Τόνισε ακόμη ότι δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά για έργα, ενώ πρόσθεσε πως κλήρος και λαός δεν είναι δύο διαφορετικά πράγματα, είναι σώμα αδιαίρετο, για αυτό και “θα πορευθούμε όλοι μαζί..”
Μετά το πέρας της τελετής υποδοχής του, ο Μητροπολίτης μετέβη στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Κορωνάτου. Εκεί οι μοναχές τον υποδέχτηκαν θερμά και με συγκίνηση, ενώ ο ίδιος τις ευχαρίστησε για την προσφορά τους και τους είπε ότι θα είναι διπλά τους για ό, τι τον χρειαστούν.
Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσαν τα λόγια του Σεβασμιωτάτου για τον Μακαριστό προκάτοχο του Μητροπολίτη κυρό Γεράσιμο.



Πηγή: http://e-kefalonia.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ