Αρχική » Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την εισβολή στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Εξαρχείων

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την εισβολή στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Εξαρχείων

από christina

Την ευθύνη για την εισβολή στον Iερό Nαό του Αγίου Νικολάου στo κέντρο της Αθήνας την ώρα της Θείας Λειτουργίας, ανέλαβε με ανάρτηση στο “Indymedia” ο Ρουβίκωνας.

Στο κείμενό τους, τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας, χαρακτηρίζουν την εισβολή τους “παρέμβαση”. Μάλιστα, αναφέρoυν ότι έγινε «για την προσπάθεια των ανθρώπων της ενορίας να πετάξουν στο δρόμο όσους διαμένουν στην στέγη αστέγων της ενορίας».

Αναλυτικά το κείμενο του Ρουβίκωνα:

Παρέμβαση στον ναό άγιου νικολάου πευκακίων στα εξάρχεια

“Σήμερα το πρωί στις 09:00 κάναμε παρέμβαση την ώρα της λειτουργίας στον ναό άγιου νικολάου στα εξάρχια. Με την κίνηση μας θέλουμε να κάνουμε σαφές τους ανθρώπους της ενορίας και στον Βολουδάκη προσωπικά, ότι οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στην στέγη αστέγων, αν και οικονομικά μη ενεργοί, διαθέτουν ακόμη την ιδιότητα του ανθρώπου και δεν είναι σκουπίδια. Κανένας άνθρωπος δεν είναι σκουπίδι ούτε “ποίμνιο”.

Η αρχιεπισκοπή, η ενορία, δε ξέρουμε ποιος ανέλαβε την πρωτοβουλία, όταν το έκανε πριν τρία τέσσερα χρόνια, να προσφέρει στέγη σε κάποιους ανθρώπους, υπερήλικες, με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, απόμαχους της ζωής. Τώρα γιατί αποφασίζει να κάνει πίσω και τους εκβιάζει να φύγουν χωρίς να τους δίνει καμιά εναλλακτική;

Τι αλισβερίσι έχει ο πάπας η ο επίσκοπος και οποιοσδήποτε μπορεί να εμπλέκεται, με τους ιδιοκτήτες του ακίνητου στο οποίο στεγάζονται οι άνθρωποι δεν μας νοιάζει. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οποίο και να είναι το λειτουργικό κόστος του κτιρίου για την Εκκλησία με την αμύθητη περιουσία είναι πραγματικά αμελητέο. Μια χαρά μπορεί να τους αφήσει να μείνουν εκεί και ότι όλα τα υπόλοιπα είναι στην καλύτερη περίπτωση προφάσεις

Η στεγή είναι δικαίωμα και όχι φιλανθρωπία.

Οι κλάψες του παπά της ενορίας περί “άδειων παγκαριών” να λείπουν καθώς το χοντρό χρήμα της εκκλησίας, είναι καλά φυλαγμένο σε θησαυροφυλάκια τραπεζών, σε ένα τεράστιο δίκτυο εταιριών, σε ομόλογα και σε και εμείς δεν ξέρουμε τι άλλο.

Μάθαμε πρόσφατα ότι ο πρωτοπρεσβύτερος Βολουδάκης ισχυρίστηκε ότι κάλεσε τους αναρχικούς να δούμε λέει την κατάσταση την ενορίας. Είπαμε λοιπόν να σας κάνουμε έκπληξη και ήρθαμε. Όμως όχι για ακούσουμε κηρύγματα και ψαλμωδίες αλλά να σας πούμε ότι για εμάς ο άνθρωπος είναι πάνω από όλα και η αλληλεγγύη μεταξύ ανθρώπων είναι αυτή που μας υπαγορεύει να σας πούμε: κάτω τα χέρια από αυτούς που δεν έχουν φωνή.

Αν θέλει ο Βολουδάκης μέσα από την ενορία να πιάσει πελατεία για το κόμμα του γιου του δεν μας νοιάζει και δεν νοιάζει και τους ανθρώπους που μένουν στη στέγη. Αν η εκκλησία ήθελε θα μπορούσε στα χιλιάδες κτίρια που διαθέτει να στεγάσει όλους τους άστεγους της Ελλάδας.

Το γιατί δεν το κάνει δεν είναι της ώρας να το πούμε αν και όλοι λίγο πολύ το μπορούμε να το καταλάβουμε.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας”.

 

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Φωνάζοντας συνθήματα «υποκριτές κ.ά.» εισέβαλαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής περίπου 20-30 άτομα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οδό Ασκληπιού, στα Εξάρχεια, κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η Θεία Λειτουργία.

Οι εισβολείς αφού φώναξαν μέσα στον Ιερό Ναό, διακόπτοντας τη Θεία Λειτουργία, δήλωσαν απειλητικά «θα τα ξαναπούμε» και αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Τόσο ο ιερέας όσο και οι ψάλτες διατήρησαν την ψυχραιμία τους και μετά από ολιγόλεπτη διακοπή συνέχισαν τη Θεία Λειτουργία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής λόγος της εισβολής τους στην Εκκλησία. 

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό τους.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ