Αρχική » Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Λείψανο του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου υποδέχθηκε η ενορία Κεράμου

Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Λείψανο του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου υποδέχθηκε η ενορία Κεράμου

από christina

Με ευλάβεια και κατάνυξη υποδέχθηκε η ενορία Κεράμου, του τέως Δήμου Κυπρίνου, απότμημα των ιερών λειψάνων του Ιερομάρτυρος Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτου και εφόρου της ενορίας.

Το ιερό λείψανο εκόμισε στον φερώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό, όπου και προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου, δεδομένου ότι, λόγω συνοδικών καθηκόντων, θα απουσιάσει κατά την προσεχή πανήγυρη του Ιερού Ναού στις 3 Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στον Κέραμο κτίσθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και καθιερώθηκε προς τιμήν του αγίου με την προτροπή και την στήριξη του επιστρατευθέντος τότε στη παραμεθόριο Αρχιμ. Ιεροθέου Γαρυφάλλου και σήμερα πολιού Μητροπολίτου Λήμνου.

Ο Σεβασμιώτατος αφού πρώτα μίλησε για την προσωπικότητα και το ήθος του αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στη συνέχεια σχολιάζοντας το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας μεταξύ άλλων τόνισε:

«Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή είδαμε, αγαπητοί, ο Κύριος να καλεί τους μαθητές Του και να αρχίζει το σωτηριώδες και απολυτρωτικό έργο της διδασκαλίας Του.

Αν, λοιπόν, ο Κύριος είναι ο μοναδικός Διδάσκαλος και αν εμείς θέλουμε να είμεθα πιστοί ακόλουθοί Του, ενταγμένοι στο άγιο Σώμα Του, την Εκκλησία, πρωτίστως απαιτείται, αδιάκοπα να προσεγγίζουμε ευλαβικά αυτήν τη διδασκαλία, είτε ως μελέτη της Αγίας Γραφής, και μάλιστα του Ευαγγελίου, είτε ως μελέτη των άλλων τρόπων εκφοράς αυτής της διδασκαλίας, με τα Πατερικά κείμενα, με τα συναξάρια των αγίων μας, με την υμνολογία της Εκκλησίας μας.

Με όλους αυτούς τους τρόπους αναβαπτιζόμεθα στον λόγο του Κυρίου και Τον αφήνουμε να μας φωτίζει. Μη ξεχνάμε ότι η θεία Κοινωνία δεν έρχεται μόνο με τη συμμετοχή στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, αλλά και με τη μελέτη του λόγου του Θεού, όταν βεβαίως ενεργοποιείται αυτός στην καθημερινή μας ζωή.

Και κάτι ακόμα σημαντικό: δεν έχει αξία να μελετά ή να ακροάται κανείς τον λόγο του Θεού, αν δεν τον κάνει βίωμα της καθημερινής του ζωής. Ο Κύριος δίδαξε, μας φανέρωσε διά του λόγου Του τη ζωή Του, όχι σαν μία γνώση εγκεφαλικού τύπου, ούτε σαν ένα ανάγνωσμα ευχάριστο, αλλά σαν δυναμική αλλαγής της ζωής μας.

Την ώρα που ο λόγος Του θα μας κατακτά, ψυχικά και σωματικά, εκείνη την ώρα θα καταλαβαίνουμε και τη δύναμή Του, όπως και την αλήθεια της πίστης μας σ’ Αυτόν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ