Αρχική » Δέηση στο Βόλο για τα θύματα στο Παρίσι

Δέηση στο Βόλο για τα θύματα στο Παρίσι

από kivotos

Τελέστηκε, χθες 18/11 στο Δημαρχείο Βόλου με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο για τα θύματα της φρικτής τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στο Παρίσι.

Της Δέησης ακολούθησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος και στη συνέχεια από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος της Γαλλίας και της Ελλάδας.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος προέβη σε δήλωση αναφέροντας: «Ο λαός του Βόλου, η Τοπική μας Εκκλησία, προσευχόμαστε απόψε για τα θύματα των άνανδρων τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Η σκέψη μας στρέφεται στις θρηνωδούσες οικογένειές τους, στο Γαλλικό έθνος, αλλά και σε κάθε λαό που βίωσε και βιώνει την βαρβαρότητα, το τυφλό μίσος, την παραφροσύνη του θρησκευτικού φανατισμού, που σκοτώνει στο όνομα του Θεού!, καταστρέφει μακραίωνους πολιτισμούς, οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπων στον εξανδραποδισμό και στην προσφυγιά.

Καταγγέλλουμε την παραχάραξη και προκλητική αλλοίωση του θρησκευτικού γεγονότος από τους ακραίους ισλαμιστές, που προσβάλλουν την ιστορική παράδοση και τον πολιτισμό του Ισλάμ και εκθέτουν εκατοντάδες εκατομμυρίων Μουσουλμάνων, ειρηνικών και φιλήσυχων πολιτών του κόσμου.

Καλούμε τους ηγέτες εκείνων των λαών που η κουλτούρα και ο πολιτισμός τους στηρίχθηκαν, επί σειρά αιώνων, στο Ευαγγέλιο του Χριστού, να κάνουν και εκείνοι την αυτοκριτική τους. Η αλλοίωση του αυθεντικού χριστιανικού ήθους που υιοθέτησαν, αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες αυτής της φανατισμένης αντίδρασης προς τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Τους καλούμε, επίσης, να μην παρασυρθούν από μια μονομερή αντιπαράθεση στρατιωτικής ισχύος, αλλά να αντιτάξουν παράλληλα και ένα αυθεντικό νόημα ζωής. Τους καλούμε, τέλος, να ανακαλύψουν τον αληθινό Θεό της αγάπης, της ειρήνης και της συμφιλίωσης!

Δηλώνουμε, σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση, ότι δε θα επιτρέψουμε ο τρόμος να εμφιλοχωρήσει στις καρδιές μας. Ως Έθνος γνωρίσαμε την βαρβαρότητα και την νικήσαμε. Είμαστε ελεύθεροι και θα παραμείνουμε ελεύθεροι, αντιστεκόμενοι σε κάθε μορφή βίας και κηρύττοντας τον λόγο του Χριστού: η αγάπη θα κυριαρχήσει και θα σώσει τον κόσμο».

Στην Επιμνημόσυνη Δέηση παρέστησαν ο επ. Πρόξενος της Γαλλίας στον Βόλο κ. Ρολάνδος Φίσερ, η πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου κ. Μαίρη Τσακνάκη – Γαβαλά, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου κ. Παύλος Περάτζο, η πρόεδρος των αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής κ. Άρτεμις Κουτσούκου, οι Αδελφές Αικατερίνη και Blondene της Μονής Αγίου Ιωσήφ, η διευθύντρια της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint Joseph κ. Σοφία Τσαρδακά, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή Βόλου και η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Νατάσσα Οικονόμου και δημότες της πόλης.

Υπενθυμίζεται τέλος πως ήδη ο Δήμος Βόλου ως ελάχιστη συμβολική ένδειξη αλληλεγγύης στις τραγικές ώρες που βιώνει όχι μόνο η Γαλλία, αλλά ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος, έχει φωταγωγήσει το Δημαρχείο της πόλης με τα εθνικά χρώματα της Γαλλίας και έχει αναρτήσει από τις 15 Νοεμβρίου τη γαλλική σημαία μαζί με την ελληνική και αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ