Αρχική » Ενθρόνιση Ιερώνυμου

Ενθρόνιση Ιερώνυμου

από christina

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, τον οποίο καλωσόρισαν οι πολίτες της Λάρισας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στη κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος υποστήριξε ότι έρχεται στη Λάρισα με διάθεση σταυρικής διακονίας, ενώ απευθυνόμενος στους πολίτες της Λάρισας είπε: «Δεν μου περισσεύει κανείς. Μου είστε απαραίτητοι όλοι. Σε συστράτευση δίπλα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα και να γίνει η Λάρισα εκτός από πανέμορφη πόλη χωροταξικά και ένας λειμώνας πνευματικός, υπόδειγμα για κάθε γωνιά της Ελλάδος».

Ο νέος Μητροπολίτης χαρακτήρισε τη Λάρισα «πόλη του» και είπε ότι δεν του περισσεύει κανείς πιστός.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, εξέφρασε τη χαρά του για την έλευση του νέου Μητροπολίτη Ιερώνυμου στη Λάρισα. Επίσης, μιλώντας για τον θεσσαλικό τόπο και για τους κατοίκους της περιοχής που υποδέχονται το νέο Μητροπολίτη, ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι πρόκειται για «έναν τόπο στον οποίο η γη έδινε ένα αίσθημα αυτάρκειας στο λαό της, αλλά και έναν λαό φιλοπρόοδο, πολιτισμένο και αυθεντικό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ