Αρχική » Μύδια Κοκκινιστά με Μυρωδικά & ΝΑΜΑ Βασιλικόν

Μύδια Κοκκινιστά με Μυρωδικά & ΝΑΜΑ Βασιλικόν

από ikivotos

Τα μύδια αποτελούν μία σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών και ευγενών πρωτεϊνών με χαμηλό περιεχόμενο λίπους και λιπιδίων.

Δοκιμάστε τη συνταγή μας από τη μοναστηριακή κουζίνα, για εύγεστα μύδια με μυρωδικά και κόκκινη σάλτσα. Συνοδεύονται άριστα με Νάμα Βασιλικόν!

Χρόνος εκτέλεσης συνταγής: 30 λεπτά

Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 κιλά μύδια καθαρισμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. πάστα ντομάτας
  • 2 καρότα σε κύβους
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 φλυτζανάκι Νάμα Βασιλικόν
  • 400ml ζεστό νερό ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο να γυαλίσουν, για 2 λεπτά.
  • Προσθέτετε τα καρότα, το σέλερι και την πιπεριά και αφήνετε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτετε την πάστα ντομάτας, ανακατεύετε.
  • Σβήνετε με Νάμα Βασιλικόν και το αφήνετε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτετε το ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσει η σάλτσα για 15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και τα όστρακα.
  • Αφήνετε σκεπασμένο το σκεύος σε μέτρια φωτιά 5-10 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα και να δέσει η σάλτσα. (‘Όσα δεν ανοίξουν τα πετάτε). Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε.

Τα όστρακα καλό είναι, αφού πετάξετε τα ανοιγμένα, να τα καθαρίσετε καλά από τα ασβεστώματα και τα μουστάκια. Έπειτα να τα βάλετε σε ένα μεγάλο μπωλ με νερό και να το αλλάζετε κάθε 2 ώρες, δηλαδή μέχρι να φύγει η άμμος.

ΜΟΝΟ για τους αναγνώστες της Κιβωτού: Προμηθευτείτε το Νάμα Βασιλικόν 375ml με 50% έκπτωση. Βρείτε το κουπόνι στο εξώφυλλο της εφημερίδας.

Για παραγγελίες: 210 692 3211

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ