Αρχική » Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στη Μητρόπολη Τρίκκης (ΦΩΤΟ)

Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στη Μητρόπολη Τρίκκης (ΦΩΤΟ)

από ikivotos

Με ευσέβεια και κατάνυξη οι κάτοικοι των Τρικάλων υποδέχτηκαν το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 το απόγευμα τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Με ευλάβεια κλήρος και λαός έσκυψαν κατανυκτικά το κεφάλι σε ένα από τα ιερότερα σεβάσματα της Ορθοδοξίας.

Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων το ιερό κειμήλιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία το ιερό κειμήλιο με το Τίμιο Ξύλο τοποθετήθηκε εντός του Ιερού Ναού.

Στην συνέχεια τελέσθηκε η Ακολουθία του Αρχιερατικού πανηγυρικού Εσπερινού κατά τον οποίο Χοροστάτησε ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γραδούλας, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων ο οποίος και αναφέρθηκε στη σπουδαία και ιερή εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Εν συνεχεία, πριν την απόλυση του Εσπερινού, ο πιστός λαός του Κυρίου παρακολούθησε με αισθήματα κατανύξεως την περιφορά του πανίερου συμβόλου του Χριστιανισμού στο εσωτερικό του Ναού, τον οποίο και προσκύνησαν, ώστε να λάβουν δύναμη για τη συνέχιση του πνευματικού αγώνα αυτής της ιεράς περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ