Αρχική » Αντιδράσεις για τιμές σε «σχισματικό»

Αντιδράσεις για τιμές σε «σχισματικό»

από christina

Την έντονη αντίδραση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας έχει προκαλέσει η κίνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου να δώσει πατριαρχικό σταυρό σε κληρικό του λεγόμενου «Πατριαρχείου του Κιέβου» π. Αλέξανδρο Δεδιούχιν.

Ο εν λόγω κληρικός με δραστήρια ζωή στο διαδίκτυο, συνόδευσε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στο Φανάρι.

Η ενέργεια αυτή σχολιάστηκε αρνητικά από τον Αναπληρωτή Επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Ουκρανικής Εκκλησίας, Πρωθιερέα Νικόλαο Ντανιλιέβιτς στο spzh.news.

«Οταν επισκεφθήκαμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μας ενημέρωσε ότι προσωπικά, δε συναντιέται, ούτε δέχεται στο γραφείο του σχισματικούς. Με αυτό ο Πατριάρχης έδειξε το παράδειγμα της τήρησης των αρχών της κανονικότητας και μη αναγνωρίσεως των σχισματικών», δήλωσε ο Πρωθιερέας Νικόλαος Ντανιλιέβιτς.

Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Ουκρανικής Εκκλησίας, πρόσθεσε ότι: «Τώρα, όμως, μπορούμε να πούμε ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναγνωρίζει τους σχισματικούς ως κανονικούς. Το λέμε αυτό γιατί όχι μόνο τους δέχεται επίσημα, έστω και αν σα μέλη κρατικής αντιπροσωπείας, αλλά κάνει δώρο και επιστήθιο πατριαρχικό σταυρό. Ετσι, μπορούμε να πούμε ότι αναγνώρισε έναν σχισματικό κληρικό σαν κανονικό ιερέα».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ