Αρχική » Καλαμαράκια με κριθαράκι και Νάμα Βασιλικόν

Καλαμαράκια με κριθαράκι και Νάμα Βασιλικόν

από ikivotos

Καλαμαράκια με κριθαράκι και Νάμα Βασιλικόν

Χρόνος εκτέλεσης 45΄

4 μερίδες

Δοκιμάστε τη συνταγή μας από τη μοναστηριακή Σαρακοστιανή κουζίνα, που συνδυάζεται άριστα με Νάμα Βασιλικόν!

 

Υλικά

750-1000γρ καλαμαράκια φρέσκα καθαρισμένα ή κονσέρβα στραγγισμένα

400 γρ. Κριθαράκι Μέτριο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 καρότο σε κυβάκια

1 ποτ. κρασιού Νάμα Βασιλικόν

1 λίτρο ζωμός λαχανικών

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

400 γρ. ντομάτα τριμμένη

2 φύλλα δάφνης

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 κ.σ. μπούκοβο για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο σοτάροντας για 1 λεπτό ακόμα.

 Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας για να απορροφήσουν τα υγρά τους και να πάρουν τα αρώματα από τα λαχανικά.

 Προσθέτουμε τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό, σβήνουμε με Νάμα Βασιλικόν και το αφήνουμε να εξατμιστεί ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τον ζωμό, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και βράζουμε για 25-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά, με μισόκλειστο το καπάκι.

Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να πιει τα υγρά του, χωρίς όμως να στεγνώσει.

Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και σερβίρουμε.

Αυτό το εύγευστο πιάτο καλαμαράκια με κριθαράκι, παίρνει μοναδικό άρωμα από το Νάμα Βασιλικόν!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ