Την εκτίμηση ότι «λύνεται το τελευταίο μεγάλο ζήτημα για το διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας» έκανε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, στον «105,5 στο Κόκκινο», ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιάννης Δρόσος, υποστηρίζοντας ότι το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας «είναι ίσως το πιο σύνθετο ζήτημα έγγειας περιουσίας στην Ευρώπη».
Ο κ. Δρόσος τόνισε ότι «ο χωρισμός Κράτους και Εκκλησίας εκτός της συμβολικής και ιδεολογικής οπτικής, έχει και πρακτική πλευρά, όπου το τελευταίο μεγάλο κομμάτι της συγχώνευσης Κράτους και Εκκλησίας ήταν η περιαγωγή του κλήρου και των ιερέων περίπου σε κατάσταση δημόσιων υπαλλήλων», προσθέτοντας πως «Eχοντας προφανώς και οι δύο πλευρές εκτιμήσει πού βρίσκεται η κάθε μία, είπαν “θα κάνουμε μία εκμετάλλευση μισά-μισά, και κανένα θέμα διενέξεων μεταξύ μας”».
Αναφερόμενος στο Σύνταγμα, ο καθηγητής προσέθεσε, στη συνέντευξή του, ότι «μένει στην πρόταση το Σύνταγμα ως έχει, η επίκληση του “θείου”, όπου και το Συμβούλιο της Επικρατείας σε ανύποπτο χρόνο -με εισήγηση πιστού και θρησκευόμενου δικαστή- διαπίστωσε ότι η φράση αυτή του Συντάγματος έχει διαπιστωτικό χαρακτήρα και όχι κανονιστικό».
Ο κ. Δρόσος επανέλαβε, επίσης, ότι «το μόνο μεγάλο θέμα που είχε μείνει, ήταν η ρύθμιση της περιουσίας και ταυτόχρονα το ζήτημα των κληρικών. Οι κληρικοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και δεν το θέλει η Εκκλησία. Από εκεί και πέρα την οικονομική διαρρύθμιση θα τη βρει κανείς, αν και δεν θα είναι “παιχνιδάκι”», όπως προέβλεψε.