Αρχική » Η Σύναξη του Οσίου Γεωργίου (Καρσλίδη) στη Μητρόπολη Δράμας (ΦΩΤΟ)

Η Σύναξη του Οσίου Γεωργίου (Καρσλίδη) στη Μητρόπολη Δράμας (ΦΩΤΟ)

από ikivotos

Με κατάνυξη και τη δέουσα μεγαλοπρέπεια ο ευλαβής και πιστός λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας πανηγύρισε τη Σύναξη του νέου Ομολογητή, Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη.

Το απόγευμα της Παρασκευής (12 Απριλίου), πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της λάρνακας του Οσίου Γεωργίου από την Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος (Σίψα) στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράμας. Κατόπιν, εψάλη η Ακολουθία της Δ’ στάσης των Χαιρετισμών από τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

Το Σάββατο (13 Απριλίου), τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Την Κυριακή,  Δ’ Νηστειών, εορτάστηκε η Σύναξη του Οσίου Πατρός Γεωργίου με τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός και συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος και ο οικείος ιεράρχης Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος. Πριν την απόλυση ψάλθηκαν τα εγκώμια του Οσίου και ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων.

Την λάρνακα του Οσίου συνόδευαν, με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα, ιερείς της πόλεως, η ηγουμένη και οι μοναχές της Ιεράς Μονής Αναλήψεως, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές,  εκπρόσωποι σχολικών μονάδων και πολιτιστικών συλλογών και πλήθος πιστών, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά για να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ