Αρχική » Κουρά Μοναχού Στην Ι.Μ. Οσίου Θωμά Εν Μαλεώ

Κουρά Μοναχού Στην Ι.Μ. Οσίου Θωμά Εν Μαλεώ

από ikivotos

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2024, στην Ιερά Μονή Οσίου Θωμά εν Μαλεώ στα Βελανίδια Βοιών, στα μέρη που έζησε και θαυματούργησε ο Άγιος Θωμάς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Λακεδαιμονίας κ. Θεόφιλο και από πλειάδα κληρικών και μοναχών, με επικεφαλής τον Ηγούμενο της Μονής Οσιολογιώτατο μοναχό π. Χερουβείμ, τέλεσε την Μοναχική Κουρά ενός ευλαβούς νέου, καταγόμενου από την Ελίκα Βοιών, του κ. Παναγιώτη Μαραβέλια. Το όνομα που έλαβε ο νεοκαρής μοναχός είναι Θωμάς προς τιμήν του Οσίου Θωμά του εν τω όρει Μαλεώ ασκήσαντος.

Ειδικότερα, μέσα σε κατανυκτική και έντονα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, προ της Απολύσεως του Εσπερινού, προσήχθη στον Σεβασμιώτατο από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής ο δόκιμος μοναχός Παναγιώτης, ο οποίος ανεδείχθη σε Μοναχό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην ομιλία του μίλησε για την βαθιά πίστη, τον ζήλο και το ήθος του νέου μοναχού, ενώ του απηύθυνε πατρικές συμβουλές για την υψηλή, όσο και δύσκολη, αποστολή που αναλαμβάνει. Παράλληλα, συνεχάρη τους γονείς του, που αποδέχθηκαν και στήριξαν ολοπρόθυμα την κλήση του παιδιού τους. Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε θερμά τον Ηγούμενο της Μονής, π. Χερουβείμ, για την πνευματικότητα και την εργατικότητά του, που αντανακλά στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και όλους όσοι διαχρονικά στήριξαν την ανέγερση της Μονής, αλλά φροντίζουν και για την εξυπηρέτηση των πολλών αναγκών της.

Μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής ακολούθησε το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα στο αρχονταρίκι. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πλήθος πιστών από τον τόπο καταγωγής του νέου Μοναχού, την Ελίκα, από την ευρύτερη περιοχή της νότιας Λακωνίας, από την Αθήνα, ακόμα και από την Βόρεια Ελλάδα, έφτασαν στον Καβομαλιά, για να αναφωνήσουν το ΑΞΙΟΣ στον νέο Μοναχό.

Ο μοναχός Θωμάς ήταν από τους πρώτους που αγκάλιασαν τον π. Χερουβείμ, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, ενώ πριν από τρία χρόνια αποφάσισε να αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στον Κύριο και να ντυθεί το αγγελικό σχήμα υπηρετώντας τον Όσιο Θωμά που τόσο αγάπησε.

(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς και Χρυσοβαλάντης Καραντζής, πληροφορίες:  velanidia-baladis.blogspot.com)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ