Αρχική » Δημητριάδος Ιγνάτιος προς μαθητές: «Μάθετε ν’ αγαπάτε, για να σας αγαπούν»

Δημητριάδος Ιγνάτιος προς μαθητές: «Μάθετε ν’ αγαπάτε, για να σας αγαπούν»

από ikivotos

Στο συγκρότημα του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου βρέθηκε σήμερα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με αφορμή το 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ψηφιακές δημιουργίες και τις ρομποτικές Κατασκευές που δημιούργησαν στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων αλλά και των Εργαστήριων δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια της χρονιάς ενώ μοιράστηκαν τις ιδέες και τις πρωτότυπες επινοήσεις τους.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξήρε το πνεύμα συνεργασίας, που απαιτείται σ’ αυτή την δράση των μαθητών, επισημαίνοντας ότι, «μέσα από την συνεργασία επιτυγχάνονται σπουδαία πράγματα, ενώ προκύπτει η χαρά από το σπουδαίο αποτέλεσμα, που είναι καρπός αγάπης, γι’ αυτό είναι πολύ καλό». Ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι «τα ρομπότ θα είναι, από εδώ και πέρα, στην ζωή μας, όπως είναι ο Η/Υ και το κινητό μας τηλέφωνο, που τα αγαπούμε και είμαστε εξαρτημένοι απ’ αυτά. Όμως, ποτέ αυτά δεν θα αγαπήσουν εμάς. Μόνον οι γονείς και οι φίλοι μας αγαπούν, οι άνθρωποι αγαπούμε ο ένας τον άλλον. Γι’ αυτό, μην αφήσετε τον εαυτό σας δέσμιο της τεχνολογίας, αλλά μάθετε να αγαπάτε και να σας αγαπούν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ