Αρχική » Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας στον Οικουμενικό Πατριάρχη

από kivotos

To Φανάρι επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama, ο οποίος βρέθηκε στην Τουρκία για μονοήμερη επίσκεψη. Μαζί του ήταν η υπουργός Παιδείας Αθλητισμού Lindita Nikolla, όπως και ο πρόξενος της Αλβανίας Agron Tare.

Στις συνομιλίες που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο -για πάνω από μια ώρα- θίχθηκαν θέματα όμως ο διαθρησκειακός διάλογος, ο ρόλος της Παιδείας και της θρησκευτικής αγωγής στην αντιμετώπιση του φονταμενταλισμού και της τρομοκρατίας, ο ρόλος και η θέση των μειονοτήτων στη σύγχρονη πολυπολιτισμική κοινωινία, όπως βέβαια και ζητήματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αλβανία. 

Η συζήτηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον κ. Ράμα για την “συνδρομή των Αλβανικών Αρχών εις τη φιλειρηνική και εποικοδομητική μαρτυρία της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας” εκεί, (όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Πατριαρχείου), υπενθυμίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος.

Η επίσκεψη αυτή μπορεί κανείς να υποθέσει, πως αποσκοπεί – από την πλευρά της Αλβανικής κυβέρνησης- στο να πέσουν οι τόνοι σχετικά με την θέση της Ορθοδοξίας στην Αλβανία, μετά τις εντάσεις που είχαν δημιουργηθεί με την κατεδάφιση ιερού ναού στη Χειμάρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ