Αρχική » .Εκδήλωση ενημέρωσης για την τεχνητή νοημοσύνη σε παιδιά γυμνασίου και λυκείου στη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως (ΦΩΤΟ)

.Εκδήλωση ενημέρωσης για την τεχνητή νοημοσύνη σε παιδιά γυμνασίου και λυκείου στη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως (ΦΩΤΟ)

από ikivotos

Το πρωί της Δευτέρας  22 Απριλίου 2024, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο της Μητροπόλεως μας ενημέρωση για την τεχνητή νοημοσύνη. Προσκεκλημένος ομιλητής  για την εκδήλωση  ήταν ο κ. Θεοφάνης Τάσης, καθηγητής φιλοσοφίας στο Άλπεν Άντρια πανεπιστήμιο της Αυστρίας.

 Η αίθουσα του πνευματικού μας κέντρου ήταν κατάμεστη από μαθητές και μαθήτριες των γυμνασίων και λυκείων της πόλεώς μας. Παράλληλα, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας ήταν συνδεδεμένα και άλλα σχολεία όπου οι μαθητές παρακολούθησαν την ενημέρωση από τις τάξεις τους. Κύριος στόχος αυτής της ενημέρωσης ήταν να γίνει κατανοητό στους μαθητές και τις μαθήτριες  των σχολείων μας η σωστή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά της καθώς επίσης και τους ηθικούς φραγμούς που πρέπει να έχουν αυτοί που την δημιουργούν και συνεχώς την αναβαθμίζουν. Στο τέλος της εισήγησης τα παιδιά έθεσαν  ερωτήματα σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη στον κ. Τάση, ενώ ο Μητροπολίτης μας τον ευχαρίστησε  για τον ερχομό του στην πόλη μας και  για την όλη προετοιμασία πάνω σε αυτό το δύσκολο θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ