Αρχική » Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας του Σύδνεϋ

Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας του Σύδνεϋ

από ikivotos

Την Τρίτη, 23 Απριλίου, στο Σύδνεϋ, στην Έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη, στην οποία προήδρευσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος. Το θέμα της Ιερατικής Συνάξεως ήταν: «Ο Πνευματικός εξομολογούμενος», και παρουσιάστηκε από τον λόγιο Ιερομόναχο π. Αντίπα, Γέροντα του ΙβηριτικούΚελλίου της Αγίας Άννης στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Ο π. Αντίπας, ο οποίος διήνησε όλη την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Αυστραλία, προκειμένου να θεραπεύσει το Μυστήριο της Εξομολογήσεως, μίλησε απλά και παραστατικά, παραπέμποντας σε παραδείγματα από τη ζωή των Αγίων της Εκκλησίας μας, σχετικά με την ανάγκη του κάθε κληρικού να εξομολογείται. Εν συνεχεία, απήντησε σε ερωτήματα των κληρικών.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος, αφού προηγουμένως είχε παρουσιάσει τον εκλεκτό επισκέπτη, τον ευχαρίστησε και του ζήτησε να εύχεται για τον κλήρο και τον λαό της πέμπτης ηπείρου, ούτως ώστε να έχουν τον φωτισμό του Θεού και να παραμένουν πιστοί στη διδασκαλία και τους κανόνες της Εκκλησίας. Εν συνεχεία, ανέπτυξε πρακτικά θέματα σχετικά με τη Μεγάλη Εβδομάδα, το νέο Σύνταγμα της Ι. Αρχιεπισκοπής και την επίσκεψη της Α.Θ.Π.. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Αυστραλία, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Σημειώνεται ότι παρόντες στη Σύναξη ήταν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ