Αρχική » Μαντινείας: «Αλιβάνιστοι» οι κυβερνώντες – Θέλουν να κάνουν σωματείο την Εκκλησία

Μαντινείας: «Αλιβάνιστοι» οι κυβερνώντες – Θέλουν να κάνουν σωματείο την Εκκλησία

από christina

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης για το «προσύμφωνο» με την Εκκλησία εκτόξευσε ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος  κατά τον πανηγυρικό εσπερινό εορτασμό της Αγίας Αικατερίνης. Όπως είπε, αυτοί που θέλουν τον χωρισμό είναι… αλιβάνιστοι, δεν έχουν ανάψει ένα κερί και δεν έχουν πάει στην εκκλησία.

«Η εκκλησία είναι η δημιουργός του κράτους, η τροφός του γένους και ο διαμέσου των αιώνων παρατεινόμενος Χριστός» είπε απευθυνόμενος προς τους πιστούς.

«Το ράσο του παπά ζέσταινε και σκέπαζε τον ραγιά μέσα στο χειμώνα», πρόσθεσε.

«Αν η Ελλάδα βγάλει τη δύναμή της, που είναι η Εκκλησία, θα πεθάνει. Δεν νομίζω ότι το θέλουν, απλά δεν το καταλαβαίνουν, γιατί δεν πήγανε στην εκκλησία ποτέ. Γιατί είναι αλιβάνιστοι, δεν έχουν ανάψει ένα κερί ποτέ. Βλέπουμε τους εκπροσώπους της κυβερνήσεως όταν έρχονται στις επίσημες γιορτές μπαίνουν μέσα στην εκκλησία με τα χέρια στις τσέπες, δεν ξέρουν που να περπατήσουν και πού να πάνε γιατί δεν πήγαν ποτέ στην εκκλησία».

Υποστήριξε, επίσης, ότι «ο μισθός των ιερέων και η περιουσία της δεν είναι αυτό που υποκρύπτεται, αυτά είναι η κορυφή του παγόβουνου και το βάθος είναι ο ευτελισμός της Εκκλησίας».

«Το βάθος είναι να γίνει η εκκλησία που είναι ο πυλώνας της πολιτείας ο δεύτερος, ένα σωματείο, όπως όλα, των ποδοσφαιριστών ή των συνδικαλιστών».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ