Δωδεκαήμερο Λατρευτικών εκδηλώσεων, ενόψει της εορτής του Πολιούχου Αγίου Νικολάου Bόλου, διοργανώνει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός, από την Τετάρτη 28/11 έως την Κυριακή 9/12. Κορυφαία θέση τις ημέρες αυτές κατέχει η έλευση στον Βόλο τεμαχίου του Ιερού Λειψάνου του νεοφανούς Οσίου Γεωργίου Καρσλίδου, του Ομολογητού, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου Δράμας, γεγονός που συνιστά εξαιρετική τιμή και ευλογία για την Τοπική Εκκλησία και τον λαό της περιοχής.

Το Ιερό Λείψανο θα μεταφέρει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, την Παρασκευή 30/11, στις 5.30μ.μ. και θα το υποδεχθεί επισήμως ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του λαού.

Μετά την υποδοχή, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. κ. Παύλου και στη συνέχεια θα ψαλεί η Παράκληση, το Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί του Οσίου Γεωργίου. Στις 8.30μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Την Κυριακή 2/12, στον Μητροπολιτικό  Ναό θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος.

Το ιερό Λείψανο του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδου θα παραμείνει προς προσκύνηση έως την Παρασκευή 7/12.