Αρχική » Λαμπρός ο εορτασμός της Αναστάσεως στη Σπάρτη

Λαμπρός ο εορτασμός της Αναστάσεως στη Σπάρτη

από ikivotos

H Εορτή των Εορτών και η Πανήγυρη των Πανηγύρεων, η Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εορτάσθηκε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια το βράδυ του Μ. Σαββάτου, 4 Μαΐου 2024, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης.

Πλήθος πιστών κάθε ηλικίας προσήλθαν, για να παρακολουθήσουν την Ακολουθία της Αναστάσεως και με τις λαμπάδες και τα φαναράκια ανά χείρας να λάβουν από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, το Ανέσπερο Φως, το οποίο πηγάζει εκ του Ζωοδόχου Παναγίου Τάφου του Κυρίου μας, ακούγοντας λίγο αργότερα τον νικητήριο παιάνα, της ζωής επί του θανάτου, το «Χριστός Ανέστη».

Όπως κάθε χρόνο, η ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου και το χαρμόσυνο γεγονός της Αναστάσεως έλαβαν χώρα στον στολισμένο προαύλιο χώρο του Ναού. Ιδιαίτερο χρώμα στην θρησκευτική τελετή έδωσαν το τιμητικό στρατιωτικό άγημα και η Φιλαρμονική του Δ. Σπάρτης, υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Σαράντου Κανελλάκου.

Ακολούθως, εντός του Ιερού Ναού, τελέσθηκε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας, ο οποίος ευχήθηκε η Ανάσταση του Κυρίου να σημάνει και την πνευματική ανάσταση κάθε χριστιανού, η οποία για να επιτευχθεί θα πρέπει να στηρίζεται στην θυσιαστική αγάπη για τον συνάνθρωπο, την αδιάλειπτη προσευχή και την ειλικρινή μετάνοια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ