Αρχική » Συνεχίζονται οι επισκέψεις στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

Συνεχίζονται οι επισκέψεις στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

από ikivotos

Την Τετάρτη 27 Απριλίου 2024 μαθητές και εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Μακρινίτσας. Οι επισκέπτες γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13ο αιώνα έως τον 20ο αιώνα, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου.
Την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Περαία ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Μακρινίτσας. Οι επισκέπτες γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13ο αιώνα έως τον 20ο αιώνα, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου.
Την Τετάρτη 15 Μαΐου το Μουσείο επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου ενώ την Παρασκευή 17 Μαΐου το Μουσείο υποδέχθηκε το Γυμνάσιο Πυργετού Λάρισας, το 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας Ημαθίας.
Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 5 εκπαιδευτικά προγράμματά του.
Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι:
Από την Δευτέρα έως και την Κυριακή 10:00 π.μ. – 6.00 μ.μ.
Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 8.00 το απόγευμα.
Στοιχεία επικοινωνίας 2428090016, 6978668632
E-mail: [email protected] ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου http://makrinitsamuseum.gr/index.php/el/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ