Αρχική » Παυλόπουλος: Υπερασπιζόμαστε τις αξίες της Ευρώπης

Παυλόπουλος: Υπερασπιζόμαστε τις αξίες της Ευρώπης

από kivotos

Στο Γοργοπόταμο, στο χώρο της ιστορικής γέφυρας, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου εορτάσθηκε η 73η επέτειος της Εθνικής Αντιστάσεως (1941-1944) την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση την οποία ετέλεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος. Ακολούθησαν χαιρετισμοί των επισήμων, η κεντρική ομιλία από τον εκπρόσωπο των Αντιστασιακών Οργανώσεων και ο χαιρετισμός και κατάθεση στεφάνου από τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στον χαιρετισμό του ο Εξοχώτατος κ. Πρόεδρος απηύθυνε μήνυμα ενότητος τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «ιδίως υπό την σημερινή, εθνικώς κρίσιμη, εσωτερική και διεθνή συγκυρία, η Ιστορία θα είναι αμείλικτη αν δεν διδαχθούμε όσα πρέπει από την εμβληματική Μάχη του Γοργοπόταμου, επικό επίτευγμα της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης, αλλά κι εκείνα που, δυστυχώς όμως, επακολούθησαν μετά την ηρωική Απελευθέρωση από την ναζιστική και φασιστική κατοχή: Με αρραγή ενότητα οφείλουμε, πιστοί στα μεγάλα και ανεξίτηλα ιδανικά του Έθνους, να επιδιώξουμε τους στόχους, οι οποίοι θα οδηγήσουν με ασφάλεια την Ελλάδα μας και τον Λαό μας στον δρόμο της δημιουργίας και του μέλλοντος που μας αρμόζει κατά τον ιστορικό προορισμό μας».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στη Λαμία, όπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σε ειδική τελετή ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης και του απονεμήθηκε το χρυσό κλειδί της πόλεως.

Στην ομιλία του ο κ. Πρόεδρος μετά την απονομή μεταξύ άλλων ετόνισε ότι: «Υπό την τρέχουσα δεινή κρίση και στην περιοχή μας η Ελλάδα, με αποκλειστικό γνώμονα την Ιστορία και τον Πολιτισμό της, καλείται να υπερασπισθεί ξανά τις αρχές και τις αξίες της Δύσης και της Ευρώπης. Αυτή την φορά έναντι της απειλής των αδίστακτων εγκληματιών της τρομοκρατίας, που εκπορεύεται από απεχθείς εκφάνσεις του ισλαμικού φονταμενταλισμού – εντελώς ξένες βεβαίως προς τις πραγματικές αρχές της ισλαμικής θρησκείας – της οποίας το στίγμα καταγράφει, με ανεξίτηλα μελανά χρώματα, η άφατη τραγωδία στο Παρίσι. Αυτή την αποστολή η Ελλάδα την φέρει σε πέρας μ’ευθύνη και αξιοπρέπεια. Διαχωρίζοντας αυτονοήτως, με μονάδα μέτρησης τον Άνθρωπο και την αξία του, τους εγκληματίες τρομοκράτες από τους πρόσφυγες του πολέμου στην Μέση Ανατολή, και συγκεκριμένα στην Συρία.

Το σπουδαιότερο δίδαγμα –κατέληξε ο κ. Πρόεδρος- συμπυκνώνεται στο ότι με αρραγή ενότητα οφείλουμε, πιστοί στα μεγάλα ιδανικά του Έθνους μας, να επιδιώξουμε τους στόχους που θα οδηγήσουν την Ελλάδα μας στον δρόμο της δημιουργίας και του μέλλοντος, ο οποίος της αρμόζει κατά τον ιστορικό προορισμό της».

Στο επίσημο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του Προέδρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος προσφωνώντας τον, εξέφρασε τις ολόθερμες ευχαριστίες του για την παρουσία του στον Γοργοπόταμο και τη Λαμία τονίζοντας πως «είναι ημέρα χαράς για τον τόπο, που υποδέχεται τον ακίβδηλο πολιτικό, τον διακεκριμένο επιστήμονα και τον άνθρωπο της παραδόσεως, της πίστεως και της Εκκλησίας. Μας εμπνέετε και μας ασφαλίζετε πνευματικά» κατέληξε ο Σεβασμιώτατος και του προσέφερε το αγαλματίδιο του Αθανασίου Διάκου. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ