Αρχική » Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Γεωργίου Λουτρών (ΦΩΤΟ)

Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Γεωργίου Λουτρών (ΦΩΤΟ)

από ikivotos
Το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησιού Αγίου Γεωργίου Λουτρών. Το εκκλησάκι είχε καταστραφεί τον περασμένο Αύγουστο από τις πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή μας.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος μετέβει στο εκκλησάκι που βρίσκεται στο βουνό, στην ακρόπολη της αρχαίας Τραϊανουπόλεως πάνω από το χωριό των Λουτρών, για να τελέσει τα θυρανοίξια. Πλήθος κόσμου ανέβηκε στο βουνό για να συμμετάσχει στην ακολουθία, μετάξυ αυτών ήταν ο Βουλευτής Έβρου κ. Παράσχος Παπαδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Ευάγγελος Πουλιλιός, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Κορρές Ιωάννης και ο Διοικητής της Π.Υ. Αλεξανδρουπόλεως κ. Πασχάλης Χουρτερούδης.

Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε το Τάγμα Εθνοφυλάκων Τραϊανουπόλεως για την ακαριαία πρωτοβουλία τους να μαζέψουν χρήματα και να επιμεληθούν  με προσωπική εργασία την όλη ανακαίνιση του Παρεκκλησίου. Ως ευλογία τους έδωσε μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου, γνήσιο αντίγραφο της εικόνος του μουσείου μας, και τους ευχήθηκε ο Χριστός και ο Άγιος Γεώργιος να τους ευλογούν και να τους προστατεύουν πάντοτε. Αμέσως μετά τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Εσπερινός και στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ