Αρχική » Η εορτή της Αγίας Θεοδοσίας στην Σαντορίνη

Η εορτή της Αγίας Θεοδοσίας στην Σαντορίνη

από ikivotos

Η εορτή της αγίας Θεοδοσίας τιμήθηκε και φέτος στην Μητρόπολη Θήρας καθώς θεωρείται η προστάτιδα των παραδοσιακών μεσαιωνικών οχυρωμένων οικισμών-καστελίων.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κύριος Αμφιλόχιος την παραμονή της εορτής χοροστάτησε του πανηγυρικού εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Θεοδοσίας Πύργου.
Την κυριώνυμο ημέρα χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Θεοδοσίας Ακρωτηρίου.
Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως αρχιμ. Χριστοφόρος Καραμολέγκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής της Μεσοπεντηκοστής επικεντρώνοντας την ομιλία του στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα, το το οποίο παρουσιάζει τον Χριστός ως διδάσκαλο, τονιζοντας ότι ο Χριστός είναι η Σοφία και Λόγος του θεού και κατέληξε την ομιλία του με το συμπερασμα του Heisenberg για την επιστήμη: Ότι η πρώτη σταγονα στο ποτηρι της επιστημης σε κάνει αθεο ενω στη τελευταια κρυβεται ο Θεός.
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις και ακολούθησε περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Αγίας στα γραφικά σοκάκια του χωριού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ