Αρχική » Εορτασμός των Πατριαρχικών ονομαστηρίων υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στην Ι.Μ. «Άξιον Εστί» Northcote

Εορτασμός των Πατριαρχικών ονομαστηρίων υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στην Ι.Μ. «Άξιον Εστί» Northcote

από ikivotos

Την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Βαρθολομαίου, προστάτη του πνευματικού πατέρα όλων των Ορθοδόξων, του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Η ονομαστική εορτή του Παναγιωτάτου συνιστά ευκαιρία προσευχητικής συναντήσεως όλων των πνευματικών Του τέκνων, ανεξαρτήτως της αποστάσεως που τα χωρίζει μεταξύ τους και με το σεπτό της Ορθοδοξίας Κέντρο, το Φανάρι.

Στην πέμπτη ήπειρο, τα Πατριαρχικά ονομαστήρια θα εορταστούν με τη δέουσα λαμπρότητα σε όλες εκκλησίες και ιερές μονές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Επίκεντρο των εορτασμών θα αποτελέσει η πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Παναγίας «Άξιον Εστί», στο Northcote της Βικτώριας, όπου των διήμερων λατρευτικών εκδηλώσεων θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 10 Ιουνίου, από ώρα 7μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου.

Την κυριώνυμο ημέρα, Τρίτη 11 Ιουνίου, από ώρα 7.30π.μ., ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προεξάρχει της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Παρακαλείται ο ευσεβής και φιλόχριστος λαός της Βικτώριας όπως συμμετάσχει στην ιερά Πανήγυρη της Ι.Μ. Παναγίας «Άξιον Εστί», συμπροσευχόμενος μετά του Ποιμενάρχου του, των Επισκόπων και του ιερού Κλήρου υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ