Αρχική » Γέρων Εφραίμ: Άνθρωποι που ξεκίνησαν δύσκολα τη ζωή τους

Γέρων Εφραίμ: Άνθρωποι που ξεκίνησαν δύσκολα τη ζωή τους

από ikivotos
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν βοηθήκαν,στην μικρή τους ηλικία τους. Πληγώθηκαν πολύ από πολλούς, κυρίως από τα αγαπημένα πρόσωπα τους, με αποτέλεσμα να αγανακτήσουν και να απομονωθούν. Στη συνέχεια έχοντας κόμπλεξ κατωτερότητας,κάνουν κάποια πράγματα στη ζωή τούς, με σκοπό να ελκύσουν τα βλέμματα των άλλων πάνω τους,χωρίς να τους ενδιαφέρει ποια θα είναι η γνώμη τους, για τον εαυτόν τους.
Έτσι βλέπουμε κάποιους να φορούν πολλά σκουλαρίκια σε πολλά σημεία του σώματος, άλλοι να βάφουν τα μαλλιά τους κόκκινο χρώμα και γενικά να έχουν μια ιδιόμορφη-ξεχωριστή εμφάνιση. Μπορεί να μην είναι κακοί άνθρωποι αυτοί, ωστόσο έχει πάθει τέτοια εκτροπή ο νους τους,που είναι πολύ δύσκολο να έρθουν σε συναίσθηση.
Βέβαια δεν κάνουν καμία μυστηριακή ζωή, βουτηγμένοι μέσα στην αμαρτία, γι αυτό και δεν μπορούν να αμπεγλωβιστούν από αυτήν την κατάσταση. Η λέξη <ηθική> έχει καθαρά φιλοσοφικό χαρακτήρα και αναφέρεται στην συμπεριφορά του ανθρώπου, για το πως θα γίνει κάποιος καλός άνθρωπος.
Μα το ζήτημα δεν είναι να γίνουμε καλοί άνθρωποι, αλλά καλοί, Χριστιανοί. Δεν διακρίνουμε τους ανθρώπους σε ηθικούς και σε ανήθικους. Η εκκλησία μιλάει για ανθρώπους που μετανοούν ( ταπεινοί) και σε ανθρώπους που είναι αμετανόητοι ( υπερήφανοι)
Γέροντας Εφραίμ Σεραγιώτης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ