Αρχική » Γέρων Εφραίμ: Τι είναι τελικά οι «αναστενάρηδες»

Γέρων Εφραίμ: Τι είναι τελικά οι «αναστενάρηδες»

από ikivotos

Όσοι είναι αναστενάρηδες (ειδωλολατρικό – σατανικό έθιμο, που οι άνθρωποι πατούν πάνω σε αναμμένα κάρβουνα κρατώντας στα χέρια τους την εικόνα του Αγίου Κων/νού και Αγίας Ελένης στις 21 Μαιου) έχουν δαιμόνιο στις πατούσες τους και δεν καίγονται. Αλλά μόνο στις πατούσες! Διότι αν η φλόγα πάει λίγο παραπάνω στο πόδι, τότε ο άνθρωπος αυτός καίγεται!

Οι αναστενάρηδες εν γνώση τους, γνωρίζουν τι κάνουν. Με την αμαρτωλή και αμετανόητη ζωή που κάνουν, δίνουν το δικαίωμα στον διάβολο, να τους κάνει το “χατίρι” αυτό. Δικαίως ονομάστηκαν αναστενάρηδες, διότι το υπόλοιπο χρόνο αναστενάζουν, από την επήρρεια που δέχονται από τα δαιμόνια, για να είναι συνεπής, ώστε και τον άλλο χρόνο να κάνουν την ίδια παράσταση.
Πολλοί που θέλουν να φύγουν από το έθιμο αυτό, δεν τους αφήνουν τα δαιμόνια και τρώνε πολύ ξύλο και αναστενάζουν! Το ξέρουμε αυτό, απ’ αυτούς που μετανόησαν και εξομολογήθηκαν. Ομολόγησαν ότι έφαγαν πραγματικό ξύλο!

Όσοι θέλουν να κάνουν το έθιμο και του χρόνου, θα πρέπει να προσθέσουν νέα και περισσότερα αμαρτήματα στο ενεργητικό τους, ώστε τα δαιμόνια να τους βοηθήσουν να περπατήσουν πάνω στη φωτιά, χωρίς να καούν.

Γέρων Εφραίμ Σεραγιώτης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ