Αρχική » Ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Παναγίας «ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑΣ» στα Τρίκαλα (ΦΩΤΟ)

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Παναγίας «ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑΣ» στα Τρίκαλα (ΦΩΤΟ)

από ikivotos

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων την ετήσια εορτή της Συνάξεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Ελευθερώτριας.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή Κληρικών της πόλεως και των χωρίων, αλλά και πολλών χριστιανών οι οποίοι προσήλθαν για να προσκυνήσουν την Χάρη της Παναγίας.

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού τελέσθηκε η μοναχική κουρά (ρασοευχή) του κ. Ευσταθίου Αυγουστάκη από τον Σεπτό μας Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο.

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε στον νέο μοναχό το όνομα Ευμένιος, προς τιμή του Αγίου Ευμενίου Σαριδάκη.

Κατά την ομιλία του ο κ. Χρυσόστομος επισήμανε τη σημασία αφιερώσεως ενός νέου ανθρώπου στον Θεό και στην Εκκλησία, απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στον νέο μοναχό Ευμένιο, συνεχάρη τους γονείς και οικείους του για τη χριστιανική αγωγή που του προσέφεραν και υπογράμμισε στο πυκνό εκκλησίασμα τη σημασία της προσελεύσεως ενός νέου στο μοναχισμό.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Ελευθερώτριας σε οδούς της ενορίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ