Αρχική » Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνδράμει τους επισκέπτες της Ακρόπολης στην αντιμετώπιση του καύσωνα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνδράμει τους επισκέπτες της Ακρόπολης στην αντιμετώπιση του καύσωνα

από ikivotos

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με τους ακούραστους εθελοντές και το νοσηλευτικό προσωπικό του, βρέθηκε ξανάστον ιερό βράχο της Ακρόπολης εν μέσω καύσωνα, προκειμένου να ενισχύσει τους χιλιάδες επισκέπτες με κρύα εμφιαλωμένα νερά και να προσφέρει Πρώτες Βοήθειες στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου «Έγκαιρης Δράσης – Ελλάδα Ακραία Υψηλές θερμοκρασίες» που υλοποιεί σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ) και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, εθελοντές και προσωπικό από όλα τα σώματα του Ε.Ε.Σ. (Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών-Διασωστών & Νεότητας), διένειμαν  σήμερα, στον Σταθμό Ενυδάτωσης του Ε.Ε.Σ. αλλά και στο ιστορικό μνημείο,χιλιάδες μπουκάλια νερό και ενημερωτικό υλικό για τον καύσωνα. Παράλληλα, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ε.Ε.Σ. αντιμετώπισαν επιτυχώς δεκάδες έκτακτα περιστατικά (μικροτραυματισμοί, εκδορές, δύσπνοιες, λιποθυμίες κ.α.) που προέκυψαν στους επισκέπτες, εκ των οποίων τα περισσότερα σχετίζονταν με τους δυνητικούς κινδύνους που απορρέουν από τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πραγματοποίησε αντίστοιχη δράση την Δευτέρα και την Τρίτη στην Πλατεία Συντάγματος αλλά και στα εκδοτήρια της Ακρόπολης,προσφέροντας συνολικά 12.000 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού στους πολίτες. Αντίστοιχες δράσεις θα πραγματοποιούνται από τον Ε.Ε.Σ. για όσο διάστημα επικρατούν οι υψηλές θερμοκρασίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ