Αρχική » Η Καρδίτσα τίμησε την Παναγία ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ και τον ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ τον ιατρό

Η Καρδίτσα τίμησε την Παναγία ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ και τον ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ τον ιατρό

από ikivotos

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, τάξη και κατάνυξη, η πόλη μας τίμησε την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστίν» και την ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Λουκά, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του ιατρού στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 8 μ.μ., τελέσθηκε ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου.

Να σημειωθεί ότι κατά την ιερά Αγρυπνία τέθηκε προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών ιερά Εικόνα του Αγίου έχοντας απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Καρποχωρίου και κόμισε ο παρεπιδημών στη γενέτειρά του Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Θεωνάς Ξενοφωντινός.

Ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός

Ο σύγχρονος ομολογητής της Εκκλησίας μας, Άγιος Λουκάς, όχι μόνο όταν ήταν στη ζωή, αλλά και μετά την κοίμησή του, συνεχίζει να βοηθάει τους ανθρώπους και με τη χάρη του Θεού να θαυματουργεί και τα θαύματά του μέχρι τις ημέρες μας είναι πάρα πολλά. Ο τάφος του και η λάρνακα με τα άγια Λείψανά του έχουν γίνει πλέον νέα κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Και με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, εορτάζεται κάθε χρόνο η μνήμη του, στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στην Συμφερούπολη, όπου ιερουργούσε o Άγιος Λουκάς και βρίσκεται το σκήνωμά του και συρρέουν πλήθη πιστών για να τιμήσουν τον αγαπημένο τους Άγιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ