Αρχική » Αυστραλίας Μακάριος: Ας συνεχίσουμε να βοηθάμε όσους έχουν ανάγκη

Αυστραλίας Μακάριος: Ας συνεχίσουμε να βοηθάμε όσους έχουν ανάγκη

από ikivotos

«Ετούτο το έργο αντικατοπτρίζει την ουσία της ορθόδοξης χριστιανικής πίστεως. Μας υπενθυμίζει ότι όταν συνεργαζόμαστε καθοδηγούμενοι από τις αρχές της πίστεώς μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά όμορφο και μεταμορφωτικό.  Ας συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον, να βοηθάμε όσους έχουν ανάγκη και να οικοδομούμε μια κοινότητα αλληλοσεβασμού και αλληλοφροντίδος».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, κατά τον εγκαινιασμό, το Σάββατο, 15 Ιουνίου, μίας νέας δομής του φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής «StJohn’s Community Care», στο Cairns της Βόρειας Κουινσλάνδης. Ο λόγος για τη δομή «“Estia on Arlington” LifestyleApartments», η οποία παρέχει αυτόνομη διαβίωση σε άτομα της Τρίτης Ηλικίας, μέσα σε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος, ο οποίος είχε θέσει τον θεμέλιο λίθο του μεγαλόπνοου οικιστικού έργου στα τέλη του 2022, επέστρεψε με πολλή χαρά και συγκίνηση στο Cairns, για να ευλογήσει την έναρξη λειτουργείας του. Σημειώνεται ότι η δομή «Estia on Arlington» διαθέτει 32 αυτόνομα διαμερίσματα, δυο υπνοδωματίων έκαστο, με κοινόχρηστους χώρους, τα οποία διασφαλίζουν συνθήκες ανεξάρτητης διαβίωσης των ηλικιωμένων ενοίκων τους, με τη σταθερή φροντίδα και υποστήριξη του αφοσιωμένου προσωπικού της δομής.Πρόκειται για μία πρωτοβουλία η οποία επιχειρεί να αποτρέψει τον ιδρυματισμό και να ανατρέψει την εικόνα του γηροκομείου που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν στη σκέψη τους. Ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στην ολιστική προσέγγιση, με την οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε το έργο, έκανε λόγο για ένα «καταφύγιο», όπου οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν ανάγκη «μπορούν να βρουν άνεση, αξιοπρέπεια και την αίσθηση του ανήκειν». «Έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για να καλύψει τις φυσικές ανάγκες των ενοίκων», συμπλήρωσε, «αλλά και για να καλλιεργήσει την πνευματική, συναισθηματική και κοινωνική ευημερία τους».

Εκφράζοντας ευγνώμονες ευχαριστίες εκ μέρους της τοπικής Εκκλησίας προς όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του θεάρεστου αυτού έργου, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε ειδική μνεία στον Οργανισμό της Αρχιεπισκοπής«StJohn’s Community Care» και συνεχάρη θερμά τον Πρόεδρό του κ. Θεόδωρο Μπακαλάκη και τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου. Κατά την αντιφώνησή του ο κ. Μπακαλάκης, Άρχων Οφφικιάλιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατέθεσε αρχικά την αγάπη και τον σεβασμό όλων των μελών της Ενορίας – Κοινότητας Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή Cairnsπρος το πρόσωπο του Ποιμενάρχου τους. Επιπλέον, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη σταθερή υποστήριξή του, ενώ διαβεβαίωσε για την αφοσίωση του Οργανισμού «StJohn’s Community Care» στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών διαβίωσης προς τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας.

Στην τελετή των Εγκαινίων της δομής «Estia on Arlington» παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Βρισβάνης, ο π. Ιωάννης Καπέτας και ο π. Σωτήριος Παπαφιλόπουλος, Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, η κ. RhondaCoghlan, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Cairns, ως εκπρόσωπος της Δημάρχου κ. AmyEden, τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού «StJohn’s Community Care» και το προσωπικό της νεοσυσταθείσας δομής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ