Αρχική » Σε καλοκαιρινούς ρυθμούς τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Σε καλοκαιρινούς ρυθμούς τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

από ikivotos

Με την Ακολουθία του Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 η πρώτη περίοδος των θερινών προγραμμάτων (Summer Camp) που διοργανώνουν και φέτος τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 14 ετών ανεξάρτητα σε ποιο σχολείο φοιτούν.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ξεναγήθηκε στους χώρους των Εκπαιδευτηρίων μας και είδε τους χώρους έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί για τη λειτουργία του Summer Camp, ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν ένα δημιουργικό και χαρούμενο καλοκαίρι.

Απευθυνόμενος προς όλους σημείωσε ότι αυτή η δράση «έχει ως σκοπό την περαιτέρω κοινωνικοποίηση των παιδιών μας και την εμβάθυνση των φιλικών σχέσεων με την εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτό που λέμε την δια βίου μάθηση, αλλά με έναν πολύ χαριτωμένο τρόπο, πλούσιο σε παιχνίδι, σε προσωπικές στιγμές χαράς, ανεμελιάς και αλληλοπεριχώρησης».

«Είναι ευλογημένη αυτή η στιγμή της ενάρξεως του φετινού Summer Camp», υπογράμμισε, ευχαριστώντας «τους γονείς και κηδεμόνες που συνεχίζουν να εμπιστεύονται την Εκκλησία και το έργο της», γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, «το έργο της Εκκλησίας είναι ακριβώς αυτό: να χαρίζει χαρά! Χαρά, δύναμη, ευστροφία, συναντίληψη, αλληλοπεριχώρηση, κοινωνικοποίηση και κοινωνία προσώπων». «Μέσα εδώ η αγάπη, η ευγένεια, η καλοσύνη, ο αλληλοσεβασμός είναι τα κυριαρχούντα στοιχεία και τα δομικά στοιχεία της όλης διαδικασίας», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως «χωρίς την αγάπη του Θεού δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει άνθρωπος και κοινωνικοποίηση».

«Χάρηκα με τις κατασκευές αυτές που είναι ασφαλείς και θα προσφέρουν χαρά στα παιδιά», τόνισε στην συνέχεια, ευχόμενος και πάλι «καλή επιτυχία», «καλή συνέχεια» και «καλές διακοπές»!

Από σήμερα 17 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, σε 5 περιόδους, οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν φουσκωτά πολυπαιχνίδια, πισίνα, κολύμβηση, bubble Show, καλλιτεχνικές παραστάσεις, διαγωνισμούς με χιούμορ και έπαθλα – εκπλήξεις, ομαδικά παιχνίδια δράσης, παιχνίδια δεξιοτήτων, ημερήσιες εκδρομές, πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, γλυκίσματα και παγωτά από την κουζίνα των Εκπαιδευτηρίων μας,  ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, επιτραπέζια αντισφαίριση, καθώς επίσης και πληροφορική – ρομποτική, εξάσκηση στα Αγγλικά, καλλιτεχνική απασχόληση, θεατρικό παιχνίδι και πολλά ακόμα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί μία νέα περίοδος από 2 έως 6 Σεπτεμβρίου 2024.

Διασκέδαση, όμορφες παρέες και πολλά χαμόγελα στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων μας, που προσφέρουν ασφάλεια και με το επιστημονικό και παιδαγωγικό προσωπικό, το οποίο είναι εξειδικευμένο στις αθλοπαιδιές, αποτελούν εγγύηση για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα και για τις πέντε περιόδους αρχίζει στις 08:00 και θα ολοκληρώνεται στις 16:00.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές καλέστε στο 210 46 34 113 για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας  και στο 210 46 10 915 για τους μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

Ακολουθούν σχετικά video. Δείτε το φυλλάδιο ΕΔΩ.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ