Αρχική » O Ε.Ε.Σ. διοργάνωσε Τελετή Απονομής Βραβείων των μαθητών που διέπρεψαν στους Πανελλαδικούς διαγωνισμούς

O Ε.Ε.Σ. διοργάνωσε Τελετή Απονομής Βραβείων των μαθητών που διέπρεψαν στους Πανελλαδικούς διαγωνισμούς

από ikivotos

Ε.Ε.Σ. διοργάνωσε Τελετή Απονομής Βραβείων των μαθητών που διέπρεψαν στους Πανελλαδικούς διαγωνισμούς που διοργάνωσεoΤομέας Νεότητας

Στο κατάμεστο Ωδείο Αθηνών, το βράδυ του Σαββάτου (15/6), πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής βραβείων και επαίνων στους μαθητές που συμμετείχαν στους τρεις νεανικούς πανελλαδικούς διαγωνισμούς που διοργάνωσε ο Τομέας Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ), στέλνοντας ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για μία υγιή νεολαία προς πάσα κατεύθυνση. Στην εκδήλωση του Ε.Ε.Σ. παρευρέθη ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Σ. κ. Γεώργιος Σκούμας, καθώς και πλήθος εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,έδωσε τη δυνατότητα σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα να απασχοληθούν δημιουργικά και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους (ζωγραφική, κολλάζ), γνωρίζοντας παράλληλα τις υπέρτατες αξίες του ανθρωπισμού, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και του ευ αγωνίζεσθαι.  Στο θέμα του διαγωνισμού ζωγραφικής «Ο Πόλεμος μέσα από τα παιδικά μάτια»ξεχώρισε, μεταξύ άλλων, το ομαδικό έργο του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω σχετικά με το δράμα των παιδιών στην Παλαιστίνη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία είχε εορταστικό, επετειακό  χαρακτήρα λόγω της συμπλήρωσης 100 ετών αδιάκοπης προσφοράς του Τομέα Νεότητας, πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτικό δρώμενο από εθελοντές του Ε.Ε.Σ. και θέμα την ανταλλαγή πληθυσμών, με τίτλο: «Από το χθες στο σήμερα», ενώ το κοινό ταξίδεψε νοερά με το τραγούδι «Μακριά» που ερμήνευσε ο Αγγελιοφόρος του Ε.Ε.Σ., MikeVasileiadis.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ