Αρχική » Εορτή Λήξης Κατηχητικών Σχολείων στη Μητρόπολη Ρεθύμνης

Εορτή Λήξης Κατηχητικών Σχολείων στη Μητρόπολη Ρεθύμνης

από ikivotos

Με πάνδημη συμμετοχή, στον προαύλειο χώρο του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «ΘΕΟΜΗΤΩΡ», πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, 24ης Ιουνίου 2024, η Εορτή Λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, η οποία εφέτος ήταν αφιερωμένη στην επέτειο των 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Μανουήλ, Αγγελή, Γεωργίου και Νικολάου, των εκ Μελάμπων καταγομένων και εν Ρεθύμνη μαρτυρησάντων.

Η εκδήλωση περιελάμβανε θεατρικά δρώμενα εμπνευσμένα από τη ζωή των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, καθώς και τραγούδια, απαγγελίες και παραδοσιακούς κρητικούς χορούς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, στην αποφώνηση της εκδηλώσεως, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του, καθώς, όπως είπε, είναι η πρώτη φορά που όλα τα Κατηχητικά της Μητροπόλεως συμπράττουν σε μια εκδήλωση, και ευχήθηκε πάντοτε η ζωή, το ήθος και το φρόνημα των Αγίων Νεομαρτύρων μας να εμπνέουν το βηματισμό όλων, και μάλιστα των παιδιών και των νέων ανθρώπων του τόπου μας. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή τους τους υπευθύνους των Κατηχητικών, κληρικούς, κατηχητές και κατηχήτριες, όλα τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων και τις οικογένειες του τόπου μας, που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην αγκαλιά της Εκκλησίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Νεκτάριος Παπαδογιάννης και κ. Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Ρεθύμνης, Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, ο Διοικητής της 50ής Μονάδας Επιστρατεύσεως Χανίων, Συνταγματάρχης ΠΖ κ. Εμμανουήλ Μυστράκης, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Ρεθύμνου, Αντισυνταγματάρχης κ. Ιωάννης Καλυβιώτης, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Ρεθύμνου, Αντισυνταγματάρχης κ. Γεώργιος Σφηναρόλης, Ηγούμενοι, κληρικοί και πλήθος κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ