Αρχική » Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας

από christina

Της Σοφίας – Χριστίνας Χρήστου

Ενθρονίστηκε το απόγευμα της Τρίτης, 16 Απριλίου, ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας. 

Το νέο Μητροπολίτη καλοσώρισαν οι αρχές του τόπου, μεγάλη μερίδα Ιεραρχών, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αλέξιος Ψωίνος και πλήθος πιστών.

Ακολούθηκε επίσημη Δοξολογία και η τελετή ενθρόνισης.

Εμφανώς συγκινημένος, ο δεύτερος Μητροπολίτης στην ιστορία της Μητροπόλεως Γλυφάδας κ. Αντώνιος, στον ενθρονιστήριο λόγο του, είπε, μεταξύ άλλων, ”αποστέλλομαι από την Εκκλησία να γίνω άγγελος ειρήνης και πηγή γαλήνης για τις ταραγμένες από οποιαδήποτε αιτία ψυχές.

Η Εκκλησία με στέλνει εδώ για να βιώσω τον Σταυρό και την Ανάσταση του Χριστού, μέσα από τη θυσία και τη διακονία αγάπης και προσφοράς προς όλους εσάς”.

Όπως είπε ο νέος μητροπολίτης Γλυφάδας, η διακονία του θα κινηθεί σε πέντε βασικούς άξονες:

1. Διαφύλαξις της Ορθοδόξου πίστεως.
2. Πιστότητα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, και υπακοή στον συνοδικό θεσμό της Εκκλησίας
3. Διδασκαλία με θεολογικό λόγο, σοβαρό και σύγχρονο, όχι λαικιστικό, που αποβλέπει σε εξωτερικές εντυπώσεις, ούτε με φανατισμούς και απολυτοποιήσεις ωρισμένων πλευρών.
4. Αγάπη και στήριξις των Συμπρεσβυτέρων μου, εφ’ όσον βεβαίως και εκείνοι αγωνίζονται τον καλόν αγώνα της πίστεως.
5. Αξιοποίησις των χαρισμάτων των λαικών μελών του Σώματος του Χριστού και ενεργοποίησίς τους στην εκκλησιαστική μας Κοινότητα.

Μάλιστα, κατά τα διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε σε εκείνους που αρνούνται να δεχθούν την εκλογή του.

”Θα ήθελα να εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου σε όσους με θλίβουν και με αδικούν, διότι με τον τρόπο τους με ευεργετούν, εφ’ όσον με ωθούν να αγωνίζομαι περισσότερο στη μακροθυμία, την υπομονή, την συγχωρητικότητα, την ταπείνωση, την αγάπη και κυρίως στην προσευχή για να ειρηνεύση ο Θεός τις καρδιές τους, να τους φωτίση να κατανοήσουν τα σφάλματά τους και να τους ελεήση” είπε με νόημα.

Βιογραφικό

Ο κατά κόσμον Διονύσιος Αβραμιώτης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1957.

Έλαβε εγκύκλιες σπουδές στην Αθήνα. Εφοίτησε στο Α’ Οικονομικό Γυμνάσιο Αθηνών. Εν συνεχεία εσπούδασε στο Νομικό, Θεολογικό και Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά και αρκετά καλά Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά.

Μοναχός εκάρη στην Ιερά Μονή Ασωμάτων – Πετράκη, όπου εγκαταβίωσε επί 30 συνολικά έτη, τα 25 εκ των οποίων διετέλεσε Ηγουμενοσύμβουλος. Επί 4 έτη εγκατεβίωσε στις Ιερές Μονές Ξηροποτάμου και Μεγίστης Λαύρας στο Άγιον Όρος, όπου διηκόνησε ως εφημέριος και Γραμματεύς.

Διάκονος εχειροτονήθη το 1979, τη ευλογία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ, υπό του τότε Διαυλείας και νυν Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου και Πρεσβύτερος εχειροτονήθη το 1981 υπό του αειμνήστου Γέροντός του, Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κυρού Μελετίου.

Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στη Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης και ως εφημέριος στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Το 2011, τοποθετήθηκε Γενικός Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στις 8 Μαρτίου 2012, εξελέγη τιτουλάριος Επίσκοπος Σαλώνων και στις 10 Μαρτίου 2012 χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας τέλεσε τρισάγιο στον προκάτοχό του Παύλο

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ