Αρχική » Η Τ. Κάρα της Αγίας Κυριακής στον ομώνυμο Ναό στο Π. Φάληρο

Η Τ. Κάρα της Αγίας Κυριακής στον ομώνυμο Ναό στο Π. Φάληρο

από ikivotos

Στις 7 Ιουλίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής και εορτάζει η ενορία μας.

Στην φετινή Επετειακή Πανήγυρη των 60 χρόνων (1964-2024) από τη θεμελίωση του Ιερού Ναού, θα έχουμε την ευλογία να φιλοξενήσουμε στο Ναό μας, την Τίμια κάρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Αιγίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 2 Ιουλίου με την υποδοχή της Τιμίας Κάρας στο Ναό μας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών στα προπύλαια του Ναού, θαολοκληρωθούν τη Δευτέρα στις 8 Ιουλίου με την αναχώρηση της Τιμίας Κάρας.

Θα τελείται καθημερινά ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ενώ μετά τον Εσπερινό θα έχουμε καλεσμένους εκλεκτούς Ομιλητές όπως:

  • τον κ Ξιώνη Νικόλαο, καθηγητή της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ με θέμα ομιλίας «Η σημασία και η προσκύνηση των εικόνων και ιερών λειψάνων», στις 3 Ιουλίου
  • τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Αρτέμιο Γρηγοριάτη με θέμα ομιλίας «Η Αγία Κυριακή ως πρότυπο πίστεως και προσευχής», στις 4 Ιουλίου
  • τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Μεθόδιο Κρητικό, Ηγούμενο του Ι. Ησυχαστηρίου Αναστάντος Χριστού Πειραιώς με θέμα «Η Αγία Κυριακή και η τιμή της Κυριακής ημέρας», στις 5 Ιουλίου.

Το Σάββατο 6 Ιουλίου στις 19:00 θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών και την Κυριακή 7 Ιουλίου ο Ορθρος και Αρχιερατική Θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών. Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας θα τελεστείΜεθέορτος Εσπερινός, Πάνδημος Λιτανεία και Παράκλησις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.inak.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ