Αρχική » Ιερά Πανήγυρις Ι.Ν.Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης

Ιερά Πανήγυρις Ι.Ν.Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης

από ikivotos

Αρχιερατικός  Εσπερινός τελέστηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στην Ξηροκρήνη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικηφόρος Καλαϊτζίδης, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση, από την Εκκλησία, της εορτής των Αγίων Πάντων. «Οι Άγιοι της Εκκλησίας, υπογράμμισε ο ομιλητής, είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος, για τούτο το λόγο η μνήμη  τους εορτάζεται αμέσως μετά την έλευση του Αγίου Πνεύματος».

Παρόντες στην Ακολουθία του Εσπερινού ήταν ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκαςο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ.Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Βουλευτής κ. Στράτος Σιμόπουλος.

Ανήμερα της εορτής των Αγίων Πάντων στον ομώνυμο Ιερό Ναό τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα.

Ο Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Παντελεήμων Αναστασιάδης, ιχνογράφησε με ακρίβεια το προφίλ του αγίου.

Μεταξύ άλλων ο ομιλητής υπογράμμισε τα εξής: «οι Άγιοι  πορεύονται στο δρόμο της θέωσης. Οι Άγιοι υπάρχουν ως πρότυπα και δείκτες. Ζουν στον κόσμο για το Θεό. Διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους σύμφωνα με την εντολή του Χριστού «άγιοι γίνεσθε». Αντιγράφοντας τους Αγίους ερχόμαστε στο «κατά φύση». Κέντρο της ζωής των Αγίων είναι «ο εν  σαρκί φανερωθείς  Χριστός».

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο υπέρ των «ηρωικώς αγωνισθέντων»  για την απελευθέρωση της ιστορικής Δράμας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ