Αρχική » Ο μητροπολίτης Ζαράισκ Κωνσταντίνος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στη νήσο Μαυρίκιο

Ο μητροπολίτης Ζαράισκ Κωνσταντίνος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στη νήσο Μαυρίκιο

από ikivotos

Ο πατριαρχικός έξαρχος Αφρικής μητροπολίτης Ζαράισκ Κωνσταντίνος τέλεσε την Α΄ Κυριακή μετά την Πεντηκοστή, κατά την εορτή των Αγίων Πάντων στις 30 Ιουνίου 2024, τη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Μάρτυρος Μαυρικίου στην ομώνυμη νήσο, πλαισιούμενος από τον εφημέριο της ενορίας μιτροφόρο πρωθιερέα Δημήτριο Ματιένκο.

Επίσης παρέστη ο επιτετραμένος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Δημοκρατία του Μαυρίκιου Α. Μπουρντίν.

Μετά το πέρας της Θείας Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος κ. Κωνσταντίνος συνεχάρη το εκκλησίασμα για την εορτή και κήρυξε τον θείο λόγο. Ο ιεράρχης προσέφερε στην ενορία εικόνες του Χριστού και της Παναγίας, μια επτάφωτο λυχνία Αγίας Τραπέζης, ευχολόγιο και θυμίαμα, αναφέρει η ιστοσελίδα της πατριαρχικής εξαρχίας της Αφρικής.

Την ίδια ημέρα ο μητροπολίτης Κωνσταντίνος συνομίλησε με υποψήφιο ιεροσπουδαστή. Ο Σεβασμιώτατος επίσης εξέτασε το αίτημα και δέχθηκε στην Ορθοδοξία ετερόδοξο χριστιανό, σύζυγο μιας ενορίτισσας. Στη συνέχεια συζήτησε με πιστούς διάφορα θέματα της ζωής της ενορίας στο Μαυρίκιο.

Την παραμονή, στις 29 Ιουνίου, ο πρωθιερέας Δημήτριος Ματιένκο τέλεσε τον εσπερινό και τον όρθρο, ενώ ο μητροπολίτης Κωνσταντίνος ανέλαβε τη διακονία του αναλογίου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ