Αρχική » Ο Μυστράς εόρτασε τον Πολιούχο του Όσιο Γρηγόριο τον Μυστριώτη

Ο Μυστράς εόρτασε τον Πολιούχο του Όσιο Γρηγόριο τον Μυστριώτη

από ikivotos

Τον Προστάτη και Πολιούχο του, Όσιο Γρηγόριο τον Μυστριώτη, εόρτασε το διήμερο 29-30 Ιουνίου 2024 ο Μυστράς.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουνίου, στον νεόδμητο πρώτο Ιερό Ναό τού Αγίου, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκαν η ακολουθία του Όρθρου, η αρτοκλασία και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου. Στην ομιλία του, ο Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αρχικά μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, που την ίδια ώρα βρισκόταν στη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου εκπροσώπησε την Εκκλησία της Ελλάδος στην εκλογή και ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας. Στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος μίλησε για τον τιμώμενο Όσιο Γρηγόριο και τα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από τον βίο και τις διδαχές του.

Σημειώνεται, ότι η Ενορία Μυστρά γνωστοποιεί ότι στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2024 θα γίνει στον Μυστρά, με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Γρηγορίου και καλεί τους πιστούς να συμμετέχουν στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ