Αρχική » Από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου η “Κιβωτός της Ορθοδοξίας” σε όλα τα περίπτερα

Από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου η “Κιβωτός της Ορθοδοξίας” σε όλα τα περίπτερα

από kivotos

Κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας, η Κιβωτός της Ορθοδοξίας. Η εφημερίδα για την Ορθοδοξία, την Εκκλησία και τη δύναμη της πίστης, με ρεπορτάζ, άρθρα, αφιερώματα και συνεντεύξεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία και την κοινωνία και αφορούν όλους τους πιστούς. 

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

 
Και η Εκκλησία στη μάχη κατά των φανατικών.

Πρωτοβουλίες μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών προανήγγειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος από τις Βρυξέλλες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δράση των φανατικών και, κυρίως, του ISIS. Την ίδια στιγμή, το σύνολο της ιεραρχίας στην Ελλάδα επιχειρεί να αναδείξει το διάλογο ως τη μόνη λύση του προβλήματος. 

  • Φιλόπτωχο ταμείο: Σημαντικές παρεμβάσεις για τους απόρους της Αθήνας. 
  • Ρεπορτάζ: «Πλέκουν αλληλεγγύη» για προσφυγόπουλα. 
  • Προτεραιότητα για τη Σύνοδο η ανάδειξη των «ιερών χώρων»: Τήνος, Πάτμος, Μήλος, Μετέωρα, Παναγία Σουμελά, οι «θησαυροί» του προσκυνηματικού τουρισμού. 
  • Ελληνισμός του Πόντου: Από τον 8ο αιώνα π.Χ μέχρι τον ξεριζωμό. 
  • Αγιος Αρσένιος, ο Καππαδόκης: Ο βίος του μέσα από τα μάτια του Αγ. Παϊσίου. 
  • Συνέντευξη: Χρυσόστομος: «Οι κουρασμένοι αρχιερείς πρέπει να παραιτούνται».
  • Τέχνες. Σε δημοπρασία ένας τόμος της Βίβλου στα ελληνικά. 

 

Αρθρογραφούν: π. Δ.Θεοφίλου, π. Αντ. Χρήστου, Μ.Γ. Βαρβούνης, Αρχιμ. Χερουβείμ Μουστάκας, Λ.Ι. Χατζηφώτη, Δ.Π. Λυκούδης, Ε. Μαριανού. 

 

Και μαζί δύο προσφορές!

 

ΝΕΟ ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “Χριστιανική Ιωνία”
ΤΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ & ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΥΛΩΝΑ

Η ιστορία των Ελλήνων της Ιωνίας από την αρχαιότητα ως το 1922. Η θυσία της Χριστιανικής Μικρασίας, η λαμπρή εκκλησιαστική τους παράδοση αλλά και η τεράστια προσφορά των «σταυρωμένων» Μικρασιατών στην αναγέννηση της Ελλάδας αναλύονται μέσα από τις σελίδες του συγκλονιστικού αυτού βιβλίου που κυκλοφορεί για πρώτη φορά από την εφημερίδα Κιβωτός της Ορθοδοξίας.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΒΙΒΛΙΟ «Η ζωή και τα θαύματα του Αγίου Νικολάου»
ΤΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟΥ

Το πολύτιμο κείμενο για τον Άγιο Νικόλαο, που έγραψε πριν από 1000 περίπου χρόνια ο περίφημος βυζαντινός αγιολόγος Συμεών ο Μεταφραστής, για πρώτη φορά στη νεοελληνική γλώσσα. Στο βιβλίο περιγράφεται με τα πιο ζωηρά χρώματα ο βίος και το έργο του αγίου, τα θαύματα του, αλλά και η μαρτυρία του. Συμπεριλαμβάνεται φωτογραφικό υλικό με εικόνες φιλοτεχνημένες από σπουδαίους αγιογράφους, βυζαντινοί ύμνοι αφιερωμένοι στον άγιο και ο παρακλητικός κανόνας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ