Αρχική » Ομιλία του Μεσσηνίας Χρυσόστομου στην Κόρινθο

Ομιλία του Μεσσηνίας Χρυσόστομου στην Κόρινθο

από kivotos

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, στην Κροκίδειο αίθουσα στην Κόρινθο, η δεύτερη κατά σειρά κατηχητική ομιλία, εξ αυτών που αφορούν στον καταρτισμό του πληρώματος της Παυλείου Αποστολικής Τοπικής μας Εκκλησίας με τον τίτλο «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού», με ομιλητή τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η πίστη ως εμπιστοσύνη και πιστότητα».

Ο Σεβασμιώτατος με την ομιλία του, μέσα από την ζώσα παράδοση και την πατερική εμπειρία, κατέδειξε το αληθινό νόημα της Πίστεως, που δεν περιγράφεται με λόγια, αλλά συνδέει τον πιστό με τα έσχατα, ως σωτηριολογικό γεγονός, του μυστηρίου της Εκκλησίας. Η Πίστη είναι η ένταξη του πιστού στην Εκκλησία, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, γιατί, εάν η πίστη από μόνη της σώζει, τότε η Εκκλησία δεν θα είχε λόγο υπάρξεως. Επομένως η εμπιστοσύνη του ανθρώπου στο Θεό είναι η παράδοση της ζωής του στα χέρια του Χριστού.

Αμέσως μετά το πέρας της εισηγήσεως ακολούθησε διάλογος κατά τον οποίο με τις καίριες ερωτήσεις και τις σαφείς τοποθετήσεις – απαντήσεις του Σεβασμιωτάτου διευκρινίσθηκαν σημαντικά σημεία της ομιλίας του.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ