Αρχική » Χειροτονία Πρωτοδιακόνου στη Μητρόπολη Σπάρτης

Χειροτονία Πρωτοδιακόνου στη Μητρόπολη Σπάρτης

από ikivotos

Την Κοίμηση της Αγίας Άννης τίμησε την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024  η Εκκλησία μας και στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγύρισε ο Ι.Ν. της Αγίας Άννης, που ανήκει στην ιστορική Ι.Μ. Ζερμπίτσης και εγκαινιάστηκε πέρυσι από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας. Στην ομιλία του προς τους ευλαβείς προσκυνητές, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην τιμώμενη Αγία υπογραμμίζοντας παράλληλα την αξία και τη δύναμη της αδιάλειπτης προσευχής.

Πριν το πέρας της πανηγυρικής λατρευτικής σύναξης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χειροθέτησε Πρωτοδιάκονο των επί επτά έτη διάκονο της τοπικής μας Εκκλησίας, π. Παΐσιο Κολοκυθά, ο οποίος κατά την πανήγυρη της Αγίας Παρασκευής στους Μολάους θα χειροτονηθεί Πρεσβύτερος. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας επαίνεσε τον π. Παϊσιο για την πίστη, την εργατικότητα και την συνέπειά του κατά την μακρόχρονη διακονική θητεία του και του ευχήθηκε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τον δύσβατο, όσο και ωραίο δρόμο της ιερωσύνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ