Αρχική » ΠΥΛΩΡΟΣ: Τι γίνεται με την Εκκλησία της Κύπρου

ΠΥΛΩΡΟΣ: Τι γίνεται με την Εκκλησία της Κύπρου

από ikivotos

Όλο και περισσότερες, το τελευταίο διάστημα, είναι οι φωνές των Κυπρίων που ψιθυρίζουν αλλά και δημόσια πλέον διατυπώνουν την εγκάρδια αγωνία τους και αναπολούν τα περασμένα διά της φράσης “πού είσαι μακαριστέ Χρυσόστομε”, αναφερόμενοι στον πρώην Αρχιεπίσκοπο της μεγαλονήσου, μακαριστό Χρυσόστομο Β΄ (1941-2022).

Και αυτό γιατί κάποιες ενέργειες των τελευταίων μηνών, πιότερο καθυστερήσεις, ως διατείνονται, από την πλευρά και το περιβάλλον του νυν Αρχιεπισκόπου κ. Γεωργίου προκαλούν έντονες αντιδράσεις και πολλά ερωτηματικά.

Πιο συγκεκριμένα, απορία προξενεί το γεγονός ότι η Αρχιεπισκοπή και δη η Σύνοδος της Κυπριακής Εκκλησίας άλλοτε δρα αυτομάτως και αμετακλήτως, άλλοτε πάλι καθυστερεί, ανάλογα με την υπόθεση που καλείται να αντιμετωπίσει.

Η μήνυση του κ. Γεωργίου σε δημοσιογράφο που ήλεγξε τη δημόσια δράση του, οι έως τώρα ενέργειες των υπευθύνων εκκλησιαστικών οργάνων αναφορικά με τη Μονή Αββακούμ, αλλά και η ήπια αντιμετώπιση και μεταχείριση άλλων μητροπολιτών που, άμεσα ή έμμεσα, τα ονόματά τους “συζητιούνται” για διαδικαστικές ενέργειες σχετικά με την ως άνω Μονή, προκαλούν την εντύπωση, κάποιες δε φορές και την οργή των πολιτών, που αναμένουν το συντομότερο δυνατό να λάμψει η αλήθεια σε όλα τα επίπεδα.

Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι ο κ. Γεώργιος, σε κάθε δημόσια εμφάνισή του, όταν και όποτε ρωτήθηκε για το ζήτημα της Μονής Αββακούμ, απάντησε ότι έχουν κινηθεί οι αρμόζουσες διαδικασίες και πρόθεσή του είναι η έρευνα να φθάσει έως τέλους και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες όπου και αν αναλογούν.

Λοιπόν, Οψόμεθα την Κυπριακή Εκκλησία καθώς εστί και αναμένουμε το πόρισμα των ερευνών.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΥΛΩΡΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ