Αρχική » Προγραμματίστε τις αποδράσεις σας μέσα από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας

Προγραμματίστε τις αποδράσεις σας μέσα από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας

από ikivotos

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Πειραϊκής Εκκλησίας προσφέρει την δυνατότητα ουσιαστικής ψυχαγωγίας και πνευματικής ωφέλειας μέσω των Προσκυνηματικών εκδρομών που διοργανώνονται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Πιο συγκεκριμένα τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο, το ραδιόφωνο που μιλάει στην ψυχή μας προγραμματίζει τα παρακάτω προσκυνήματα:

13 – 18 Αυγούστου: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Στην  Κωνσταντινούπολη χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας. Από την ίδρυσή της, η Κωνσταντινούπολη είναι αφιερωμένη στην Παναγία και η ιστορία της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Θεοτόκο. Ναοί αφιερωμένοι στη Xάρη Tης, και θαυματουργές εικόνες της Παναγίας διατηρούνται αναλλοίωτοι στο χρόνο και αφηγούνται την ιστορία της Πόλης! Αδιαμφισβήτητα, η ιστορία της “Πόλης των πόλεων” είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή της χώρας μας. Παρόλο που έχουν περάσει εκατοντάδες χρόνια από τότε που αυτά τα μέρη ήταν ελληνικά, η ελληνική αύρα συνεχίζει να πλανάται έντονα στον αέρα! Μια πόλη μοιρασμένη ανάμεσα σε δύο ηπείρους, καταδικασμένη να χωρίζει Δύση από Ανατολή.

04 – 06 Οκτωβρίου: Πάρος

Η Πάρος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων και εκεί δεσπόζει η Παναγία Εκατονταπυλιανή.  ναός της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής βρίσκεται στην Παροικία, πρωτεύουσα της νήσου Πάρου, σε μικρή απόσταση από το λιμάνι της. Χιλιάδες είναι οι πιστοί που προστρέχουν στην Χάρη της Παναγίας και εναποθέτουν στην Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων τις πίκρες και τις χαρές τους, ζητώντας από την Παναγία μας να μεσιτεύει στον Υιό και Θεό μας.

26 – 29 Οκτωβρίου: ΚΥΠΡΟΣ

Γη αιθέρια και ευλογημένη …. οι θρησκευτικές ρίζες της Κύπρου είναι ιερές όπως αποδεικνύεται και από τον εντυπωσιακό αριθμό των μνημείων θρησκευτικής ευλάβειας, τα οποία μαρτυρούν την ιστορική πορεία του νησιού στο Χριστιανισμό και τη βαθιά πίστη που υπάρχει στο νησί από την απαρχή του Χριστιανισμού μέχρι και σήμερα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι η Κύπρος, το νησί της ομορφιάς, ήταν η πρώτη χώρα στην οποία διαδόθηκε το μεγάλο μήνυμα για την έλευση του Χριστιανισμού. Το νησί υπήρξε η πύλη μέσω της οποίας το μήνυμα του Ευαγγελίου εξαπλώθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη της Οικουμένης. Η πρώτη αποστολή των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα (ο τελευταίος ήταν κυπριακής καταγωγής) πραγματοποιήθηκε εδώ, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού: «ούτοι μεν ουν εκπεμφθέντες υπό του Πνεύματος του Αγίου κατήλθον εις την Σελεύκιαν, εκείθεν τε απέπλευσαν εις την Κύπρον».

15 – 17 Νοεμβρίου: ΛΕΣΒΟΣ

Ξωκλήσια διάσπαρτα στους ελαιώνες, παλαιοχριστιανικές βασιλικές, βυζαντινά μοναστήρια ίδια με φρούρια. Οι πηγές αναφέρουν ότι οι μοναχοί που έφυγαν από την Κωνσταντινούπολη τον 9ο αιώνα, λόγω της εικονομαχικής έριδας, βρήκαν καταφύγιο στη Λέσβο και θεμελίωσαν λαμπρές μονές. Σήμερα, το νησί είναι ένας από τους πιο γνωστούς προορισμούς για εκκλησιαστικό τουρισμό. Οι εκκλησίες και οι μονές αμέτρητες, εδώ περιγράφουμε ένα ελάχιστο ενδεικτικό δείγμα. Με αμέτρητα μνημεία από τη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή εποχή, μοναδική εκκλησιαστική αρχιτεκτονική και τέχνη, οι εκκλησίες και τα μοναστήρια μαρτυρούν την πλούσια θρησκευτική κληρονομιά της Λέσβου.

 

Θα μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα το κάθε πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού: peradio.com

Για μία ακόμα φορά, η Πειραϊκή Εκκλησία γίνεται αφορμή για να μπορέσουμε να αναβαπτιστούμε πνευματικά και μας δίνει την ευκαιρία να βρεθούμε προσκυνητές σε τόπους που η οσμή της αγιότητος είναι έντονη.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στους τηλεφωνικούς αριθμούς: 210 4118602, 210 4118640 και 210 9579300.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ