Αρχική » Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος στο Ιωβηλαίο 50 ετών αρχιερωσύνης Μητροπολίτου πρ. Θεσσαλονίκης Ανθίμου Ρούσσα

Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος στο Ιωβηλαίο 50 ετών αρχιερωσύνης Μητροπολίτου πρ. Θεσσαλονίκης Ανθίμου Ρούσσα

από ikivotos

Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης με σεβασμό στο πρόσωπο του Μητροπολίτου πρ. Θεσσαλονίκης κυρίου Ανθίμου Ρούσσα, τίμησε την λαμπρά επέτειο της συμπλήρωσης πενήντα ετών (1974-2024) Αρχιερατικής διακονίας και προσφοράς του στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος προσεκλήθη ιδιαιτέρως από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο, να συμμετάσχει στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, αλλά κυρίως να ομιλήσει για το σεπτό πρόσωπο του Γέροντος Προκατόχου του που διακόνησε για 30 έτη την ακριτική Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως.

Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, προεξήρχε, σύμφωνα με τα πρεσβεία Αρχιερωσύνης, ο Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, ενώ συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Μιλήτου κ. Απόστολος, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Μεσογαίας κ. Νικόλαος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, Φιλίππων κ. Στέφανος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, Λαγκαδά κ. Πλάτων, Πολυανής κ. Βαρθολομαίος και Φλωρίνης κ. Ειρηναίος, οι Επίσκοποι Αμορίου κ. Νικηφόρος, Πατάρων κ. Αθηναγόρας και Σκοπέλου κ. Νικόδημος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο τιμώμενος Ιεράρχης κ. Άνθιμος και ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ωμίλησε για τον Γέροντα Προκάτοχό του αναφέροντας τους χαρακτηριστικούς διαλόγους κατά την ημέρα της παραιτήσεώς του την 7η Αυγούστου 2023. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΕΔΩ)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΥ

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν πολλοί Κληρικοί, πνευματικά αναστήματα του Παναγιωτάτου κ. Ανθίμου, εκπρόσωποι του Γ΄ Σώματος Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, του απουσιάζοντος στην Φλώρινα Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, αρκετών Τοπικών Φορέων και Συλλόγων και πλήθος πολύ του λαού της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Αλεξανδρούπολης, της Αθήνας και της Ηλείας, της γενέθλιας γης του Παναγιωτάτου κ. Ανθίμου, για να διαδηλώσει τον σεβασμό, την τιμή και τα αισθήματα της αγάπης προς το πρόσωπο του πολιού Ποιμενάρχου της τοπικής Εκκλησίας.

Προ του «Δι’ ευχών», ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος ανέγνωσε τα εξόχως τιμητικά για τον κ. Άνθιμο και ολόκληρη την Εκκλησία της Θεσσαλονίκης, σεπτά Μηνύματα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ